Tabără militară pentru elevi, la Batalionul 136 Geniu 'Apulum' Alba
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Batalionul 136 Geniu 'Apulum', din Alba Iulia, va găzdui săptămâna viitoare o tabără militară pentru copii, în care 31 de elevi din Prahova vor afla cum se dă 'deşteptarea' şi cum se face înviorarea în armată, cum se arborează drapelul şi cum se face instrucţia de front. 

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, în perioada 26-30 august, Batalionul 136 Geniu 'Apulum' va fi gazda Taberei militare pentru copii 'Armata - o şcoală altfel'. 'Timp de o săptămână, 31 de elevi de gimnaziu din unităţi de învăţământ din judeţul Prahova vor avea oportunitatea să parcurgă alături de instructori teme de pregătire diversificate, cu scopul de a-i familiariza cu mediul militar şi de a-i introduce în cunoaşterea activităţilor zilnice care se desfăşoară în batalion.

Amintim doar câteva: deşteptarea, înviorarea, echiparea şi aranjarea paturilor, arborarea drapelului, raportul şi inspecţia de dimineaţă, teme de instrucţie de front, ateliere tematice de prezentare tehnică şi armament, prezentare de echipamente de cercetare de geniu sau orientare topografică', transmit organizatorii taberei. Totodată, pe lângă activităţile cu specific militar, nu vor lipsi excursiile la diferite obiective turistice de pe plan local, vizite la muzee, drumeţii, trasee aplicative, ateliere de creaţie, jocuri interactive, vizionare de filme istorice şi lecturi.

'Activitatea are ca obiective însuşirea unor cunoştinţe militare de bază, valorificarea calităţilor fizice şi psihice, dezvoltarea capacităţii de cooperare şi colaborare, dar şi promovarea imaginii Armatei României, a profesiei militare în rândul elevilor din învăţământul gimnazial', mai arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel