Țapardel, conflict cu Trăilă și Constantin pe majorarea pensiilor: De aceea a propus PSD legea
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Tensiune la Realitatea Plus din cauza majorării pensiilor din septembrie. 

Conflictul a izbucnit între Claudia Țapardel și Cristina Trăilă, pe de-o parte, dar și între Claudia Țapardel și Ioana Constantin, pe de altă parte. 

Iată replicile: 

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD: Știți că ne aflăm pe penultimul loc în UE la nivelul pensiei? Un pensionar român ia o pensie de 322 de euro. În UE, vorbim de pensii de 3.000 de euro. 

Cristina Trăilă, deputat PNL: Impozitați pensiile speciale. 

Claudia Țapardel: Vorbim de milioane de români care au nevoie de această majorare, înțelegeți? 

Cristina Trăilă:  Da, da, și de milioane de români care iau aceste pensii speciale. 

Claudia Țapardel: A crescut inflația, au crescut prețurile peste noapte, puterea de cumpărare a scăzut cu 23%, în schimb, nu putem să oferim acestor oameni șansa de a-și duce viața într-un mod decent și nu este corect. Ați cheltuit nesăbuit foarte mulți bani, ați împrumutat 15 miliarde de euro, ați cheltuit doar 3 miliarde de euro pentru pandemie. Bugetele administrațiilor publice locale sunt goale acum pentru că ei au cheltuit banii să lupte cu pandemia, nu Guvernul României! 

Cristina Trăilă: Dvs. auziți ce spuneți, ce ați făcut în 3 ani de zile de guvernare? V-ați uitat un pic pe cheltuieli, pe PNDL 1, 2, 3... și altele, contractele din primăriile care și acum au WC-ul în curte... Haideți, doamnă! 

Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP: Din economii, nu se poate susține creșterea, ceea ce înseamnă că acești bani - n.r. pentru creșterea pensiilor - vor veni din împrumuturi. Da, pensiile trebuie crescute, tot Parlamentul a votat, problema e că nu a fost indicată sursa de finanțare în lege. Aș vrea să știu și eu... doamna Țapardel știe cine a guvernat țara în ultimii opt ani așa? Că ne spune că România are pensia cea mai mică. 

Claudia Țapardel: De aceea guvernarea PSD a propus această lege de majorare a pensiilor, tocmai pentru că la nivel european se vorbește despre un standard, o pensie minimă europeană, venit minim european pentru fiecare locuitor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel