Tăriceanu: Acesta este pericolul major. Orban și Cîțu n-au înțeles acest lucru
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu susține că dacă nu se iau măsuri asemănătoare cu cele luate de alte state s-ar putea ajunge la ”o criză din care să ieșim foarte greu”. 

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre soluțiile pe care ar trebui să le ia statul pentru a reduce impactul crizei coronavirusului asupra economiei. 

”O parte din firme s-ar putea să își revină după această perioadă de criză, dar revenirea se va face în timp. Dacă ne uităm la ce fac celelalte state, toți injectează bani în economie. La noi, domnul Cîțu și domnul Orban nu au înțeles acest lucru. Altfel, economia nu va rezista decât cu foarte puține excepții. Se va instala o criză din care ieșim foarte greu. Acesta este pericolul major din partea acestui Guvern. (...) Domnul Cîțu nu a condus în viața lui o întreprindere, a lucrat în sistemul bancar, dar are niște traume. El este unul din cei traumatizați de frica să nu depășească deficitul bugetar pentru că așa i-a învățat Comisia Europeană înainte. Dar acum, toate statele din Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie care a ieșit, toți au lăsat deoparte regulile acelea rigide ale plafonării deficitului bugetar și vin cu injecții masive de bani în economie pentru a ajuta economia și întreprinderile să supraviețuiască. Și domnul Cîțu, domnul Orban, nu înțeleg acest lucru. Aceasta este problema”, a susținut Călin Popescu Tăriceanu în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel