Tăriceanu, dosar. Ion Cristoiu: E mult mai serios
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Ion Cristoiu
Ion Cristoiu
Ion Cristoiu a declarat, la emisiunea " 100 de Minute " , moderată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, că cererea Parchetului General cu privire la Călin Popescu Tăriceanu este mult mai serioasă decât se crede.  

Ion Cristoiu a explicat ce înseamnă, din punct de vedere politic, această poziție în care se află acum Călin Popescu Tăriceanu după ce Parchetul General a cerut ridicarea imunității.

"Spre deosebire de mulți, eu cred că e mult mai serios. Eu nu cred că la ora actuală își pot permite un fonfleu. Să o analizăm ca o bătălie politică. Ca să lansezi un asemenea dosar pe piață în legătură cu președintele Senatului, cu al doilea om în stat, în acest moment, dacă o să fie o prostie, deja DNA-ul s-a curățat. Să pornim de la fapt. Faptul este următorul: indiferent că în dosarul ăla sunt cântece patriotice, avem un fapt care nu poate fi pus la îndoială de nimeni și anume că se cere ridicarea imunității. Deci acesta este faptul de la care trebuie să pornim. Că discutăm noi că nu știm dacă e subțire, de ce, aia e o altă temă.

Ăsta este un eveniment uriaș pentru că este cu consecințele politice ale acestui fapt care există. În perioada următoare, o perioadă grea pentru Tăriceanu și o perioadă dificilă pentru viața politică românească pentru că PSD-ul trebuie să ia o decizie. Dacă domnul Tăriceanu nu vine și nu spune că vrea să renunțe la imunitate, PSD este obligat să voteze. După părerea mea, în perioada următoare vor fi multe scurgeri în presă care vor încerca o presiune. Principalul beneficiar este PSD-ul, Tăriceanu e la mâna lor, la mâna votului ăla. Dacă nu face o mișcare să spună, el trebuie să fie la vot. Și din ce am văzut azi, și ei joacă (n.r. cei de la PSD)", a declarat jurnalistul Ion Cristoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel