Tăriceanu, urmărire penală. Orban: Toți liderii trebuie să procedeze așa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tăriceanu
Tăriceanu
Liderul PNL Ludovic Orban a declarat vineri că Justiţia nu se face în Parlament, ci în instanţele de judecată, adăugând că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar trebui să fie primul care să solicite un vot în favoarea cererii de urmărire penală.

"Atunci când un lider politic este acuzat săvârşirea unei infracţiuni, când se cere urmărirea penală, toţi liderii trebuie să procedeze aşa cum au procedat liderii PNL şi cum a procedat PNL în Parlament, votând la toate cererile de urmărire penală, votând la vedere în favoarea acestor cereri. Justiţia nu se face în Parlament, Justiţia se face în cadrul sistemului de Justiţie, în instanţele de judecată, decizia dacă este sau nu nevinovat o ia instanţa. Dacă se consideră nevinovat domnul Tăriceanu, nu văd de ce i-ar fi frică, ar trebui să fie primul care să solicite ca Senatul să voteze în favoarea cererii de urmărire penală. În rest, propaganda aceasta mizerabilă de a muta atenţia de la fondul problemei - şi anume de ce se cere urmărirea penală - spre scenarii fantasmagorice, această victimizare politică, această retransformare a DNA-ului care execută comenzi", a susţinut Orban, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că Laura Codruţa Kovesi nu se mai află la conducerea DNA, la DIICOT ministrul Tudorel Toader "şi-a impus omul pe care l-a vrut", iar pentru procurorul general Augustin Lazăr s-a declanşat procedura de revocare din funcţie.

"Nu mai este Codruţa Kovesi şef la DNA, la conducerea DNA se află un procuror care girează interimatul, care nu poate fi suspectat că are vreun partizanat politic. În ceea ce priveşte toate celelalte instituţii, la DIICOT, Tudorel şi-a impus omul pe care l-a vrut. În ceea ce priveşte Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este o procedură în curs în care procurorul general Augustin Lazăr a atacat decizia de începere a procedurii de revocare. Deci nu se mai pot plânge, nu se mai pot victimiza, nu mai pot să inventeze existenţa unor duşmani invizibili care să pună la cale diferite manopere împotriva lor", a spus preşedintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel