Teatrul Nottara deschide o "scenă online" pe TikTok
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: cottonbro - Pexels
Foto: cottonbro - Pexels
În premieră absolută, TikTok şi Teatrul Nottara dau startul workshopurilor de actorie destinate adolescenţilor, în cadrul campaniei educaţionale "Mai mult teatru".

De ziua Teatrului, Nottara deschide o nouă scenă sub conceptul TikTok Theater - o scenă online pe TikTok, în care adolescenţii sunt invitaţi să se alăture unor workshop-uri live care să-i ajute să se descopere şi să se exprime mai bine.

În 2020, UNATC a propus Ministerului Educaţiei introducerea în curriculum, la decizia şcolii, a unei discipline din domeniul artei teatrale. Deşi contextul general amână încă materializarea acestei iniţiative, Teatrul Nottara a decis să se adapteze mediului în care tinerii, publicul-ţintă al campaniei "Mai mult teatru", îşi petrec timpul de obicei: pe TikTok.

"Ne bucurăm foarte mult că putem fi parteneri într-un astfel de proiect care are ca scop educaţia proactivă şi alternativă a tinerilor, cu focus îndeosebi pe dezvoltarea lor personală, ca indivizi. Teatrul este o componentă culturală importantă şi cu un impact direct şi individual şi, de aceea, ne dorim ca aceste workshop-uri să aibă o acoperire naţională în cadrul platformei TikTok şi să ajute cât mai mulţi utilizatori." Laura Savu, Global Community Manager - TikTok.

Care este scopul campaniei

Scopul campaniei "Mai mult teatru" este, înainte de toate, acela de a-i face pe elevi, părinţi şi profesori să înţeleagă mai bine impactul major pe care cursurile de teatru îl pot avea asupra unui adolescent.

"După un an în care am fost plasaţi la categoria 'neesenţiali', ne temem că adolescenţii vor găsi mai greu motivaţia de a vedea un spectacol de teatru, lucru care ar fi cu adevărat o pierdere. Şi pentru noi, şi pentru ei. De mii de ani, teatrul ne învaţă despre noi şi despre lume, ne pune în faţă o oglindă uneori amuzantă, alteori incomodă, dar foarte necesară. Teatrul este emoţie, este catharsis. Ne bucurăm nespus de colaborarea cu TikTok şi de faptul că ne oferă ocazia să vorbim despre importanţa teatrului într-un mod atractiv pentru minţile tinere. Fiţi cu ochii pe pagina de TikTok a Teatrului Nottara, unde se vor întâmpla în curând tot felul de lucruri inedite!" Marinela Ţepuş, Manager - Teatrul Nottara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel