Tensiuni SUA - Iran. Donald Trump, anunţ privind sancţiunile împotriva Iranului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Donald Trump a dispus miercuri o înăsprire substanţială a sancţiunilor împotriva Iranului, după atacul cu drone efectuat sâmbătă asupra unor instalaţii petroliere în Arabia Saudită, pentru care Washingtonul acuză Teheranul, deşi Iranul a negat orice implicare, transmite AFP.

Tocmai i-am ordonat secretarului Trezoreriei să înăsprească substanţial sancţiunile împotriva statului iranian, a anunţat preşedintele SUA pe Twitter, fără alte detalii. Aceste sancţiuni se adaugă celor deja impuse de Washington împotriva Iranului după ce în mai 2018 Trump a retras SUA din acordul privind dosarul nuclear iranian, acord despre care liderul de la Casa Albă a estimat că nu este suficient pentru a împiedica Iranul să obţină bomba atomică.

Donald Trump a părut în ultimele zile mai puţin categoric decât unii dintre miniştrii săi asupra responsabilităţii Iranului în atacurile din Arabia Saudită, dar a confirmat că, din punctul de vedere al SUA, principalul suspect este Iranul şi că SUA sunt pregătite să riposteze, dispunând de mai multe opţiuni în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel