Urmărește emisiunea live
Tensiuni SUA - UE. Corlăţean: Interese economice. Acestea au fost cauzele
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Titus Corlăţean a vorbit, la DC News, despre mişcările şi modificările care se produc în relaţia dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană. 

"Este clar că există o serie de reaşezări în ultimii ani care privesc gestiune strategică a unor relaţii internaţionale, sunt interese mari economice şi aceste reaşezări au fost determinate de diferite tipuri de cauze.

Aş menţiona un singur element: cel generat de marea criză economică, 2007-2008. Atunci am văzut cum se produc nişte reaşezări în relaţiile internaţionale. Adăugaţi ingredientele China şi Rusia şi veţi înţelege că echilibrele care, timp de decenii, erau statuate într-un anumit sens, cu ieşirea din sistemul bipolar în unipolar, SUA singurul jucător major adevărat în relaţiile internaţionale şi cu modificările ulterioare, e clar că acest lucru generează dificultăţi.

Uneori chiar şi absenţa chimiei personale între lideri poate genera o serie de reacţii. Pe fond însă, comuniunea atât de puternică euroatlantică nu poate şi nu trebuie să fie alterată de acest tip de factori", a declarat, la emisiunea "Pe Plan Extern", Titus Corlăţean.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel