Tentative de fraudă. Cum pot fi descoperite și sesizate, din timp, de angajați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tentative de fraudă
Tentative de fraudă
Profesorul Universitar Ion Rusu a prezentat noua carte apărută în domeniul financiar-bancar, și anume ''Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar'', lucrare a cărui coordonator este.

Ion Rusu face o prezentare cărții și explică faptul că aceasta oferă posibilitatea angajaților sistemului financiar de a descoperi la timp și a sesiza unele tentative de fraudă. 

"Prezenta lucrare, cu titlul Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar, care a apărut recent la editura Hamangiu, are, în primul rând, rolul de a contribui la perfecționarea pregătirii profesionale a cadrelor care își desfășoară activitatea în structurile financiar-bancare din România într-un domeniu extrem de complex și de multe ori controversat, aflat într-o permanentă transformare și modificare, respectiv domeniul dreptului penal. 

Aceasta presupune posibilitatea angajaților sistemului financiar de a descoperi la timp și a sesiza unele tentative de fraudă, a unor persoane fizice sau juridice, contribuind astăzi și la creșterea reputației instituției în mediul de afaceri. Prin modul de redactare, lucrarea s-a dorit a fi accesibilă tuturor angajaților și în primul rând celor care nu sunt absolvenți ai unei facultăți de drept. Am folosit o exprimare simplă, cu evitarea pe cât posibil a unor termeni și expresii tehnice. 

Lucrarea se constituie într-o veritabilă punte de prevenție între angajatul sistemului financiar bancar și persoană fizică sau juridică, care accesează serviciile oferite de acest sistem. De asemenea, lucrarea poate prezenta interes și pentru alte categorii de persoane interesate de acest domeniu., a afirmat Ion Rusu, coordonatorul cărții, în cadrul Conferinței Internaționale "Digitalizare și Inovație noi competențe în educația profesională financiară".

Răspunsul integral poate fi urmărit în video de mai sus, începând cu 1:09:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel