Urmărește emisiunea live
Teorie BOMBĂ despre coronavirus. Când ar fi apărut, de fapt
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Coronavirusul i-a pus la încercare pe cercetătorii din întreaga lume deoarece are multe necunoscute.

Oamenii de știință încă studiază originea bolii, despre care se crede că a apărut într-o piață de animale sălbatice din Wuhan, China. Acest eveniment a avut loc la sfârșitul anului 2019, dar acum se crede că originea noului coronavirus este mai îndepărtată în timp.

Ian Lipkin, profesor de epidemiologie în cadrul Mailman School of Public Health de la Columbia University, consideră că coronavirusul "a circulat probabil, între oameni, de ceva timp", scrie 20min.es.

"Cât de mult timp? S-ar putea să nu reușim niciodată să reconstruim complet aceste date... Este posibil să fi fost în circulație luni întregi sau chiar ani", a spus Lipkin pentru CNN.

Mai mult decât atât, un studiu publicat în revista Nature Medicine revine la aceeași teorie: virusul a putut infecta oamenii ani de zile fără ca noi să știm. Această teorie susține că virusul s-a adaptat și a devenit mai infecțios și mai mortal odată cu trecerea timpului.

”Există câteva tipuri de coronavirusuri care au circulat cu zeci de ani înainte de a le descoperi", își amintește Robert Gary, profesor, autor al studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel