Thailanda a prezentat publicului opt căţeluşi cu pedigree regal
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Thailanda a prezentat publicului opt căţeluşi, urmaşi ai unui animal de companie al regretatului rege Bhumibol Adulyadej, cu ocazia comemorării a trei ani de la moartea monarhului, informează Reuters.

Puii de culoarea neagră, maro şi albă s-au născut din doi câini regali, inseminaţi artificial cu material seminal de la doi urmaşi de sex masculin ai lui Khun Thong Daeng, o femelă din rasa de vânătoare Basenji - unul dintre animalele de companie ale regretatului rege.

Proiectul a fost susţinut de regele Maha Vajiralongkorn, încoronat anul acesta după o perioadă de doliu pentru tatăl său.

"Regele Maha Vajiralongkorn şi-a dorit ca descendenţa lui Khun Thong să fie extinsă pentru ca oamenii să-şi amintească de regretatul rege Bhumibol Adulyadej şi de Khun Thong Daeng", a indicat Universitatea Kasetsart într-o declaraţie.

Veterinarii de la Universitate au folosit material seminal de la urmaşii de sex masculin ai Khun Thong Daeng pentru a impregna doi câini regali.

Cinci pui s-au născut în iunie şi trei în septembrie.

"Cei opt căţeluşi sunt sănătoşi", a indicat universitatea despre aceştia.

Khun Thong Daeng a murit în 2015 şi a fost iubită de mulţi thailandezi pentru loialitatea de care a dat dovadă faţă de Bhumibol Adulyadej.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel