Tibi Uşeriu, la conducerea ultramaratonului arctic după doar 24 de ore
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Tibi Ușeriu
Tibi Ușeriu
Maratonistul Tibi Uşeriu participă şi anul acesta la Yukon Arctic Ultra 2020, competiţie în care sportivii sunt obligaţi să parcurgă 300 de mile în condiţii extreme. 

La doar 24 de ore de la startul cursei, Tibi Uşeriu a preluat conducerea. Anul trecut a abandonat, suferind mai multe degerături la picioare. 

"La început de ianuarie temperaturile au scăzut brusc la – 47 grade pentru o săptămână. Vizitatorii erau atenționați că pielea neacoperită face degeraturi în 2 minute la așa temperaturi. Săptămâna trecută erau cam -39 grade, iar acum sunt în jur de -10 grade. Încălzirea bruscă a adus foarte multă ninsoare, iar apa din râuri a ieșit peste gheață, inundând poteca pe zeci de kilometri. În concluzie, poteca este foarte grea, înaintarea prin zăpada proaspătă cu o sanie de 30 kile după tine e foarte dificilă. Poteca a fost deviată în multe zone, fiind inundată. Va fi mai lungă și mai dificilă. Organizatorii spun că, în zilele următoare, temperatura va scădea către -40 grade. La asemenea temperaturi, de obicei termină maxim 3 persoane. Rămâne de văzut ce va fi. I-am zis (lui Tibi – n. a.) înainte de start un singur lucru: să nu fie primul în primele 24 ore, să lase pe alții să bătătorească zăpada. După cum vedeți, aproape că a ascultat ... este unul pe bicicletă înaintea lui ..... Asta e – Tibi e Tibi", a scris maratonistul Adrian Toma pe un grup de Facebook al susţinătorilor lui Tibi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel