Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Stiri
 
09 iul, 22:07
Tichet de 180 lei/lună pentru vârstnici. Cine beneficiază
Tichete pentru persoanele vârstnice, acordate din fonduri europene. 

Prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) va fi finanţată acordarea de mese calde pensionarilor cu vârste de cel puţin 75 ani şi cu venituri venituri la nivelul indemnizaţiei sociale, precum şi persoanelor/familiilor fără adăpost, celor evacuate, care nu au domiciliu stabil şi în mod special familiilor monoparentale. Lista persoanelor fără adăpost este separată şi va fi actualizată lunar de către autorităţile administraţiei publice locale, informează Ministerul Fondurilor Europene.

Valoarea lunară a unui tichet este de 180 lei/persoană, iar de acest ajutor vor beneficia aproximativ 290.000 de bătrâni, alături de celelalte categorii vulnerabile.

Tichete electronice

 

Mesele calde vor fi acordate prin intermediul unor tichete electronice prin Schema Naţională de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice şi pentru Persoanele fără adăpost (S.N.S.P.V.P.A). Bugetul alocat va fi de 640 milioane lei, finanţat prin POAD.

Măsura, reglementată de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete electronice din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora, va sprijini persoanele aflate în risc de sărăcie extremă şi care reprezintă o categorie socială vulnerabilă în contextul creşterii numărului de persoane infectate cu COVID-19.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri