Ţii cheia de la maşină pe acelaşi breloc cu toate cheile? Citeşte ASTA şi nu o să o mai faci
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
E un lucru obişnuit printre şoferi să ţină cheia de la maşină alături de celelalte chei, pe un singur breloc. Acest obicei, însă, poate avea efecte grave asupra maşinii.  

“Prea multe chei pe suportul de chei pot deteriora componentele sensibile din cilindrul de contact,” a declarat Jake McKenzie, din cadrul autoaccessoriesgarage.com, conform digi-world.tv

“Cilindrul de contact nu a fost creat să susțină atât de multă greutate și când atârni un suport chei greu de contact, fiecare groapă, curbă și vibrație vor deteriora încet dar sigur componentele delicate din interior,” a continuat el.

Deteriorarea cilindrului de contact vă duce la probleme de pornire sau chiar alte situații de siguranță.

Greutatea cheilor poate afecta grav contactul, ceea ce afectează mașina și cât de bine poate fi condusă. Nu se știe exact care e numărul maxim de chei pe care le poți folosi pe același suport de chei ale mașinii fără efecte negative, însă experții cred că 5-6 trebuie să fie limita maximă.

Varianta ideală e să ai un suport de chei doar pentru cheile de la mașină, pentru a reduce complet greutatea pe care trebuie să o susțină contactul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel