Timiş: Digurile de apărare din bazinul hidrografic Banat sunt în stare bună
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Digurile de apărare din bazinul hidrografic Banat sunt în stare bună şi bine întreţinute pentru a face faţă inundaţiilor, a declarat luni directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin.

El a afirmat că au fost examinate digurile de apărare de pe cursul Bârzavei pe sectorul Gătaia, de pe cursul Bega navigabilă mal drept pe sectorul nod hidrotehnic Sânmihaiu Român, digul de apărare mal stâng al cursului de apă Timiş de la acumularea Gad până la frontiera de stat, precum şi acumulările Butin şi Gad, staţia de pompare Aranca, citează Agerpres.

"A fost verificată şi întreţinerea corespunzătoare a cursurilor de apă controlate. Subcomisia hidrotehnică româno-sârbă a confirmat că digurile de apărare verificate sunt în stare bună şi bine întreţinute. Acesta este şi scopul acestor controale, să fie verificată siguranţa lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor", a declarat presei Titu Bojin.

În perioada 8 - 11 octombrie au avut loc verificările de toamnă a obiectivelor de interes comun româno-sârbe, pentru apărarea împotriva inundaţiilor şi gheţurilor pe teritoriul românesc. Verificările au drept scop urmărirea exploatării şi întreţinerii lucrărilor aflate în zona comună de interes şi au vizat cursurile de apă Bârzava, Moraviţa, Timiş, Bega navigabilă şi Aranca.

În cadrul verificărilor comune, partea română a informat partea sârbă despre lucrările de reabilitare de la stăvilarul nod hidrotehnic Sânmihaiu Român şi despre proiectul privind mărirea capacităţii de retenţie a polderului Gherteniş.

Titu Bojin a mai menţionat că în baza "Regulamentului comun de apărare împotriva inundaţiilor şi gheţurilor pe cursurile de apă a obiectivelor hidrotehnice care formează sau sunt întretăiate de frontiera de stat româno-sârbă", anual se fac verificări comune la lucrările de apărare împotriva inundaţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel