Florea, la DNA. Toader, mesaj pentru Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tudorel Toader
Tudorel Toader
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, o replică fulger referitoare la declarațiile președintelui Klaus Iohannis care a spus că nu va accepta propunerea Adinei Florea pentru a ocupa funcția de procuror-șef al DNA. 

"Să facem diferența între declarațiile politice, electorale și cele cu un conținut riguros. Procedura de la CSM, care dă un aviz consultativ îl va ajuta pe președinte să înțeleagă dacă cea propusă la șefia DNA, are abilitățile manageriale pentru a fi numită în funcție. Eu nu am ascultat toate declarațiile președintelui dar mi-a atras atenția un lucru. Mai întâi a spus că nu o va numi, pentru că ar însemna un regres în lupta împotriva corupției, după care a spus că va veni acasă și va studia documentele. Eu credeam că, cu logica mea, că ordinea este exact invers. Adică mai întâi studiezi, te documentezi și abia apoi emiți o opinie cu privire la soluția pe care o va adopta", a declarat Toader.

Reamintire pentru Iohannis

Toader i-a transmis un mesaj președintelui cu speranța că își va aduce aminte decizia CCR. "Eu sper că președintele își va aminti de recenta decizie a Curții Constituționale care a partajat competențele ministrului justiției pe de o parte și pe ale președintelui republicii pe de altă parte în desemnarea procurorului de rang înalt", a mai spus ministrul justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel