Tochitură cu mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Orice gospodină trebuie s-o știe!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Tochitură cu mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Tochitura cu mămăliguță este una dintre rețetele tradițional românești care te îmbie de cum o prepari. Iată cum se pregătește.

Ingrediente pentru tochitura cu mămăliguță

400 g carne de porc (pulpă, muşchi şi câteva bucăţi de carne mai grasă)
400 g carne de mânzat
100 g ficat
1-2 linguri ulei sau o lingură de untură
5-6 căţei de usturoi
2 lingurițe pastă de tomate
sare
piper
100 ml vin alb
Pentru mămăliguţă
300 g mălai
50 g unt

Cum se prepară tochitura cu mămăliguță

Tochitură cu mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie felii şi se pune la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. Ficatul se spală, se taie cubuleţe şi se pune în tigaie, alături de celelalte bucăţi de carne.

Tochitură cu mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Se amestecă uşor şi se condimentează cu sare şi piper, potrivit retete.unica.ro. Se adaugă puţin câte puţin vin îndoit cu apă şi se fiarbe înăbuşit, până când se înmoaie bine carnea.

Tochitură cu mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Usturoiul se toacă mărunt şi se pisează cu puţină sare. Se subţiază cu 2-3 linguri de apă, apoi se adaugă pasta de roşii şi se toarnă în tochitură. Se potriveşte la gust cu sare şi se mai lasă pe foc doar până când scade sosul. Se serveşte imediat cu mămăliguţă caldă, ardei iute şi salată de murături sau de varză murată.

Tochitură cu mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Pentru mămăliguţă, se pune la foc 1l de apă cu jumătate linguriţă de sare. Se presară un pumn de mălai, iar când apa clocoteşte bine, se toarnă tot mălaiul deodată.

Tochitură cu mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Se trece o dată cu făcăleţul prin mălai, se lasă să fiarbă jumătate de oră, apoi se amestecă bine să nu rămână nici un cocoloş. Se adaugă untul şi se răstoarnă pe un fund din lemn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel