Top 2018. Cine este protestatarul anului. Angi Șerban, Bădiță și Dide, bătălie. Surpriză totală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
protest
protest
Anul 2018 a fost măcinat de proteste, culminând cu evenimentele din stradă din 10 august care s-au lăsat cu violențe.

În acest context, DC News a demarat un sondaj: Cine este omul anului în materie de proteste? Cititorii noștri l-au ales pe Cristian Mihai Dide.

Răspunsurile au arătat astfel:

 (w670)

Cristian Mihai Dide a strâns 53,12% din voturi, fiind ales de 4.286 oameni.

Angi Șerban a strâns 27,26% din voturi, fiind ales de 2.199 oameni.

Florin Bădiță a strâns cele mai puține voturi, mai exact 19,61%, fiind ales de 1.582 oameni.

(w670)

Rezultatete pot avea mai multe explicații. Întâi de toate, Cristian Mihai Dide este cel mai amendat protestatar. De-a lungul vremii, și-a canalizat acțiunile astfel încât să capteze toată atenția. Să ne amintim episodul în care s-a legat cu lanțuri de gardul Guvernului pentru a-și arăta nemulțumirea față de Executiv, moment în care toate televiziunile au intrat în regim de breaking news.

De asemenea, a fost singurul protestatar care a acceptat provocarea lui Mircea Badea să-și facă examen toxicologic pentru a arăta că nu consumă droguri. În schimb, propunerea realizatorului TV a fost declinată de Angi Șerban și Florin Bădiță.

Cât despre Angi Șerban, în afara episodului în care țipa, în iunie 2018, pe holurile Parlamentului, în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă, oamenii nu au mai văzut-o, atât de mult, în prim plan.

La fel au stat lucrurile și cu Florin Bădiță care a participat la proteste, dar nu a mai fost atât de vizibil. Amintim că, în 2018, Florin Bădiță a câștigat premiul "Personalitatea europeană a anului" - Euronews. 

Pe site-ul unde se desfăşoara votul, tânărul era descris astfel: "Românul Florin Bădiţă a fondat Corupţia ucide, un grup civic care luptă împotriva corupţiei, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane. Campania tânărului în vârstă de 29 de ani a ajutat să pună capăt la decriminalizarea cazurilor de corupţie din România, cu daune totale de mai puţin de 45.000 de euro şi a descoperit mai multe cazuri de fraudă. În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy".

VEZI ȘI: EXCLUSIV Florin Bădiță, premiu pentru România: Am încercat să nu mai permitem persoanelor corupte să-și bată joc de țară!

 

VEZI ȘI: Protestatarul Dide, mesaj despre fetița jandarmeriței care a murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel