Top 9 oraşe de vizitat în 2020, pentru o vacanţă de neuitat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Tuturor ne place să călătorim şi să descoperim locuri noi. Dar 2020 este anul în care măcar unul dintre următoarele nouă oraşe ar trebui să fie pe lista ta. 

1. Salzburg, Austria 

Festivalul Salzburg împlineşte, în 2020, 100 de ani, ceea ce înseamnă că pasionaţii de operă vor avea parte de o ediţie cu totul şi cu totul spectaculoasă a celebrului eveniment. 

Vor avea loc concerte, piese de teatru, lecturi, matineu cu melodii de Mozart, şi multe alte astfel de evenimente în centrul istoric al oraşului. 

2. Washington DC

Şi în Washington se sărbătoreşte un centenar. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la votarea celui de-al 19-lea amendament al Constituţiei Americane, prin care femeilor le-a fost permis să voteze. Astfel, veţi putea vedea o mulţime de expoziţii legate de acest moment istoric în privinţa drepturilor omului. 

Iar noul look al oraşului promite să vă cucerească definitiv. 

3. Cairo, Egipt

Egiptenii au dus comorile din mormântul lui Tutankhamon într-un tur al lumii în 2018, promiţând că va fi ultima dată când aceste vestigii vor părăsi teritoriul ţării. Aşa că dacă vreţi să aruncaţi o privire asupra acestor comori, va trebui să mergeţi la Muzeul Egiptean din Cairo, care îşi deschide porţile în 2020. 

4. Galway, Irlanda 

De departe cel mai viu oraş al Irlandei, Galway vă întâmpină cu puburi intens colorate şi muzică live. Însă anul acesta Galway este capitala europeană a culturii, aşa că oraşul va fi plin de activităţi care mai de care mai diverse. Aşa că aşteptaţi-vă la spectacole stradale, muzică, teatru, dans. Somnul va trebui să mai aştepte! 

5. Bonn, Germania

Şi în Bonn are loc un eveniment special în 2020. Deşi a cam ieşit din atenţia turiştilor după 1990, fosta capitală a Germaniei de Vest sărbătoreşte anul acesta 250 de ani de la naşterea lui Beethoven. Aşa că vă puteţi aştepta la câteva concerte de orchestră cum nu aţi mai văzut. 

6. La Paz, Bolivia 

Oraşul îşi inaugurează anul acesta cele 8 noi linii de telecabină, aşa că veţi putea să vă bucuraţi de o privelişte senzaţională. În plus, veţi putea degusta bucătăria boliviană, dar şi să vă bucuraţi de minunile arhitecturale din acest oraş, scrie lonelyplanet.com. 

7. Kochi, India

Dacă eşti un fan al salvării mediului înconjurător, Kochi este un oraş pe placul tău. Asta pentru că în ultimii ani a devenit un model în folosirea energiei regenerabile, având şi primul aeroport din lume cu energie solară. 

8. Vancouver, Canada

Şi acesta este un oraş pentru fanii Gretei Thunberg. Autorităţile locale implementează un plan prin care Vancouver va deveni cel mai verde oraş din lume. Din 2010 încoace au fost plantaţi 102.000 copaci, astfel că vă puteţi bucura de câteva clipe de relaxare la umbra unuia dintre ei. 

9. Dubai, Emiratele Arabe Unite

Dubai este, în 2020, gazda expoziţiei mondiale. Aşa că pentru şase luni, vă veţi putea bucura de un eveniment cu totul inedit. 190 de ţări îşi vor arăta proiectele în ceea ce priveşte viitorul lumii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel