TOP CINEMA Filmul de război ''Midway'' intră pe prima poziţie a box-office-ului nord-american
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Filmul de război Midway s-a instalat pe prima poziţie a box-office-ului din America de Nord, cu încasări de 17,5 milioane de dolari, devansând alte trei noutăţi, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania de specialitate Exhibitor Relations şi citate de AFP.

La 18 ani după "Pearl Harbor" (2001), "Midway" revine, cu spectaculoase scene de lupte aeriene, asupra unui alt episod emblematic al celui de-al Doilea Război Mondial, bătălia navală de la Midway, parte a războiului din Pacific.

Realizat de germanul Roland Emmerich, cunoscut pentru blockbustere ca "Independence Day" (1996), cu o distribuţie de actori reputaţi ca Luke Evans, Patrick Wilson, Dennis Quaid, Ed Skrein, Mandy Moore şi Darren Criss, filmul prezintă această importantă bătălie, după atacul asupra bazei militare de la Pearl Harbor şi înfruntarea cu Japonia - decisivă pentru soarta celui de-al Doilea Război Mondial.

La 39 de ani de la miticul "Shining" (1980), de Stanley Kubrick, continuarea sa, "Doctor Sleep", cu Ewan McGregor ca protagonist şi Mike Flanagan ca regizor ("Gerald's Game, 2017), intră pe locul al doilea în box-office, cu încasări de 14,1 milioane dolari.

În acest sequel, inspirat la rândul său de roman de Stephen King, Danny Torrance, care era un copil în "The Shining", luptă acum ca adult cu dependenţa de alcool şi cu traumele din copilărie în timp ce încearcă să ajute prin puterile sale telepatice o altă tânără cu puteri extraordinare.

Comedia de familie "Playing With Fire", cu o distribuţie în care îi regăsim pe John Cena, Keegan-Michael Key şi John Leguizamo, sub comanda regizorului Andy Fickman, completează podiumul cu 12,8 milioane de dolari.

Având ca protagonişti un grup neobişnuit de pompieri, "Playing With Fire" prezintă povestea lui Jake Carson (Cena) care trebuie să se ocupe de trei copii cu riscul de a-şi neglija îndatoririle profesionale.

Pe locul al patrulea regăsim o altă comedie, "Last Christmas", cu Emilia Clarke şi Henry Golding în rolurile principale, cu 11,6 milioane de dolari încasaţi în trei zile de proiecţii.

Aceste patru new-entry-uri împing cel mai recent lungmetraj din franciza "Terminator" de pe locul întâi pe locul al cincilea în box office. Continuând intriga prezentată în primele două opusuri din seria "Terminator", lansate în 1984 şi în 1991, noul lungmetraj din această franciză, "Terminator: Dark Fate", tot cu Arnold Schwarzenegger în rolul unui robot venit din viitor, a trebuit să se mulţumească cu încasări de 10,8 milioane de dolari în acest weekend. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel