Tort delicios cu blat de cacao, fără adaos de făină, și multe banane
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a pregătit un tort delicios cu multe banane.

Este un tort cu un blat de cacao, fără adaos de făină, cremă caramel, frișcă și multe banane, dar și biscuiți.

Aveți nevoie:

Pentru 2 blaturi

10 ouă

300 gr zah pudră

100 gr cacao

1 praf de sare

unt și făină pentru tapetat formele de copt

Pentru creme

400 gr mascarpone

200 gr frișcă lichidă

200 gr zahăr pudră

1 praf de sare

250 gr cremă caramel

3-4 banane

biscuiți cu portocale pentru decor

ciocolată amăruie, topită

Mod de preparare

Pentru cele două blaturi de tort fără făină, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Se presară un praf de sare peste albușuri, apoi se mixează spumă. Se adaugă, treptat, jumătate din compoziția de zahăr și se mixează. Gălbenușurile se mixează cu cealaltă parte de zahăr până devin spumoase, apoi se încorporează în ele bezeaua de albușuri, folosind o spatulă. Se amestecă ușor, La final, se încorporează cacaua cernută deasupra.

Se ung cele două forme de tort cu unt și se tapetează cu făină, iar la bază se așază hârtie de copt. Compoziția pentru blat de tort cu cacao se împarte în cele două forme și se coc blaturile pentru 15-20 de minute, în cuptorul încălzit, la 180 de grade. 

Pentru crema de mascarpone cu frișcă se mixează cu zahărul, iar frișca se mixează separat, doar până capătă volum. Apoi se unesc cele două compoziții și se mai mixează până crema capătă consistență. Pentru accentuarea gustului, se adaugă și un praf de sare.

Se așază în forma de copt curată primul blat de tort peste care se întinde jumătate din cantitatea de caramel. Peste caramel se întinde jumătate din crema de mascarpone cu frișcă și se așază pe toată suprafața felii subțiri de banane.

Se acoperă cu al doilea blat și din nou se întinde un strat de caramel, unul din crema de mascarpone cu frișcă și felii de banane. Pe margini se decorează cu bucăți de biscuiți și ciocolată răzuită, potrivit a1.ro. Tortul astfel asamblat se lasă la rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel