Totul despre proteine. E bine sau nu să renunți definitiv la carne
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Proteinele sunt aliați de nădejde atât în cura de slăbire, cât și pentru sculptarea unui corp frumos, prin mișcare.

Pe scurt, organismul depune un efort mai mare pentru a descompune proteinele. Și, atenție, sunt foarte importante pentru sănătate proteinele din sursă animală, nu e suficient să le obțineți din vegetale, așa cum este o modă, mai nou, care spune că nu e bună carnea, scrie Andreea Sava pe blogul său.

Gheorghe Mencinicopshi, un savant renumit și respectat, spune că organismul uman a fost conceput să fie omnivor și nu e bine să elimini complet din alimentație niciun element: grăsimi, proteine, carbohidrați. Iar carnea roșie are un rol esențial în procesul producerii globulelor roșii.

Profesorul mai spune că proteina din carne este foarte sănătoasă, cea din produsele procesate industrial este periculoasă. Plus că tot carnea, cea mâncată cu zgârciuri, este o sursă importantă de colagen, esențial pentru sănătatea articulațiilor.

Top surse de proteine sănătoase:

Non-vegetale:

curcan
pui
ton
sardine
carne roșie slabă
ouă
iaurt grecesc
brânză degresată
urdă


Vegetale:

Ovăz
Toată gama de nuci și unturi preparate din ele
Semințe și uleiurile din acestea. Citiți continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel