Trafic de persoane, în România. Dana Gîrbovan: Implementez la Ministerul Justiției! E motivul principal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Pentru a combate eficient traficul de persoane, este nevoie de o abordare integrată pe patru paliere, precizează Dana Gîrbovan, propunerea PSD la Ministerul Justiției.

„După ce ani de zile România a fost preponderent țară de tranzit pentru traficul de ființe umane, acum este ea însăși sursă. Rețelele de trafic își diversifică și perfecționează mijloacele, iar autoritățile rămân de prea multe ori inerte. Deși presa și Facebook-ul abundă de "experți" pe justiție, în afară de câteva ONG-uri, ce fac o activitate absolut eroică în prevenirea traficului și protejarea victimelor acestora, și de câteva articole sporadice, în presă nu găsiți mare lucru pe acest subiect.

Dacă nu era drama de la Caracal, faptul că tinere sunt traficate de la vârste șocant de mici nu devenea mainstream.

Traficul de persoane umane e o problema globală, însă sunt țări care luptă eficient cu acest flagel.

Astfel, Departamentul de Stat al SUA vorbește în Raportul privind traficul de ființe umane în mod constant despre cei 3P, deveniți 4P, ce stau la baza combaterii traficului de persoane:

- prosecution,

- prevention,

- protection,

- partenership.

Pentru a combate eficient traficul e nevoie de o abordare integrată pe aceste patru paliere. Acesta e unul dintre proiectele pe care aș dori să le implementez la ministerul justiției și motivul principal pentru care am acceptat în principiu propunerea”, a scris Dana Gîrbovan pe Facebook.

Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, după şedinţa CEx PSD, că social democraţii îi propun pe Dana Gîrbovan la Ministerul Justiţiei, Şerban Valeca la Educaţie şi Mihai Fifor la Ministerul Afacerilor Interne.

Propunerile urmează să fie transmise luni preşedintelui Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel