Traian Băsescu - Marius Budăi, contre dure în direct: "Gogule !" / "Vai de capul meu ! Domnule președinte, vă rog frumos !"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Ministrul Muncii, Marius Budăi și fostul președinte Traian Băsescu s-au contrat în direct la România TV. La un moment dat, fostul președinte i s-a adresat ministrului Muncii cu apelativul "Gogule". 

Marius Budăi i-a cerut la un moment dat lui Traian Băsescu să spună dacă într-adevăr a afirmat public sau nu că România nu are nevoie de autostrăzi.

Vă prezentăm mai jos dialogul dintre cei doi:

Traian Băsescu: În trei ani deficitul bugetar al României va fi de 35 de miliarde de euro ! 

Marius Budăi: Ăla nu e deficit, domnule președinte, e efort bugetar, dar în fine ! 

Traian Băsescu (răzând): Haha.. Nu, nu ... Stați ! 

Marius Budăi: Domnule președinte, eu nu v-am întrerupt ! Stați să avem un dialog ! 

Traian Băsescu: Hai să lămurim asta ! Ce înseamnă efort bugetar? Că nu sunt bani și îi luați din bugetul de stat care va fi alimentat cu împrumuturi.

Marius Budăi: Bine, asta este interpretarea dumneavoastră... Chiar nu o să fac nici un efort să vă conving. Eu chiar vreau să vă întreb pentru că s-a tot spus în România că dumneavoastră sunteți cel care a zis că țara noastră nu are nevoie de autostrăzi. Vreți să ne clarificați acest aspect? Ați spus sau nu așa ceva?

Traian Băsescu: Domnule ministru, este interesantă frământarea metafizică pe care o aveți. V-o dau... Îmi dă ocazia să vă dau explicația: nu am spus niciodată că nu are nevoie de autostrăzi, ci că nu are bani de autostrăzi. Dacă veți căuta în 1997, veți găsi această formulare. Dacă v-aduceți aminte, România era în încetare de plăți și nu eram în Uniunea Europeană, nu ne dădea nimeni bani de autostrăzi. 

(...) 

Traian Băsescu: Vă e teamă să spuneți deficit. Nu vă mai jucați în termeni ! 

Marius Budăi: Nu ne e teamă !

Traian Băsescu: Până anul viitor nu vă ajung 24 de miliarde că să plătiți pensiile !

Marius Budăi: Vai de capul meu ! Domnule președinte... Domnule președinte, chiar vă rog frumos sa nu mai deviați subiectul ! Acolo, în calcul nu se spune că nu avem banii. 

(...)

Marius Budăi: Aveați azi o șansă domnule președinte să le arătați românilor că vă pasă de ei !

Traian Băsescu: Măi omule, mie îmi pasă de români, că dacă nu-mi păsa, nu-mi asumam riscul de a scoate țara din criză ! 

(...)

Marius Budăi: Chiar speram ca acum, pe finalul carierei politice a dumneavoastră, nu știu cât va mai dura, să vă aliniați, indiferent de cine este la putere, să sprijiniți viața românului și creșterea nivelului de trai și prin investiții.

Traian Băsescu: Gogule, dacă ați fi făcut-o și prin investiții și prin creșteri de venituri era bine, numai că ați făcut-o doar din creșteri de venituri, ceea ce e catastrofal.

Marius Budăi: Știți că e fals ce spuneți ! 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel