Tratament Tuberculoză. A apărut un nou remediu împotriva tulpinii mortale
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
tuberculoza
tuberculoza
Medicamentul pretomanid, luat în asociere cu alte două medicamente, este un tratament eficient în proporție de 90% împotriva tulpinii tuberculoase. Tratamentul a fost dezvoltat și testat de către TB Alliance, o organizație non-profit creată pentru a găsi noi remedii cu costuri reduse pentru tuberculoză. 

Tratamentul a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA). Măsurile FDA sunt, de regulă, adoptate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) într-un timp scurt.

„Aprobarea FDA a acestui tratament reprezintă o victorie pentru persoanele care suferă de aceste forme extrem de rezistente la medicamente", a declarat dr. Mel Spigelman, președinte și director executiv, pe site-ul Alianței TB, potrivit BBC.com,

Tratament mai ușor și mai scurt

 

Tratamentele tradiționale împotriva tuberculozei implică cocktailuri de până la 40 de pastile care pot fi luate până la doi ani sau injecții cu antibiotice, care produc efecte secundare devastatoare, inclusiv surditate, insuficiență renală și halucinații.

În schimb, noul tratament necesită doar trei pilule: pretomanid, bedaquiline și linezolid. Acestea trebuie luate timp de șase luni.

Noul tratament pare să împiedice pacienții să răspândească infecția bacteriană mortală după câteva zile de la începerea acestuia.

Peste 10% dintre pacienți au prezentat reacții adverse, incluzând greață, vărsături, anemie și un fel de afectare nervoasă numită neuropatie periferică (pierderea senzației în extremități).

Ce este Tuberculoza

Tuberculoza este boala infecțioasă care provoacă cele mai multe decese din lume. Aproximativ 1,6 milioane de oameni mor în fiecare an în lume din cauza acestei boli, iar problema este mai gravă în țările sărace și în curs de dezvoltare, informează bbc.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel