Trei comune din judeţul Teleorman, mii de lei pentru combaterea pestei porcine
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Trei comune din judeţul Teleorman, în care a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane, vor primi ajutoare financiare de la Consiliul Judeţean (CJ) în valoare totală de 140.000 de lei, în vederea implementării planului suplimentar de măsuri pentru combaterea bolii.

"Am alocat suma de 140.000 de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Teleorman, pentru acordarea unor ajutoare financiare către trei comune din judeţ, în vederea punerii în aplicare a planului suplimentar de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane", a declarat joi preşedintele CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu.

Potrivit sursei citate, comuna Viişoara va primi un ajutor de 100.000 de lei, comuna Ţigăneşti va beneficia de suma de 30.000 de lei, iar comunei Furculeşti i-a fost alocat un sprijin financiar de 10.000 de lei. Banii au fost repartizaţi către cele trei unităţi administrativ-teritoriale în baza solicitărilor înaintate de primăriile respective şi vor fi utilizaţi strict în scopul achiziţionării substanţelor necesare pentru filtrele şi dezinfectoarele individuale.

"Autorităţile publice locale trebuie să dea dovadă de maximă responsabilitate în gestionarea focarelor de pestă porcină africană, pentru a le lichida cât mai rapid şi pentru a împiedica răspândirea bolii. Primarii trebuie să înţeleagă că am alocat aceşti bani pentru că am considerat că, într-adevăr, e nevoie de sprijin din partea Consiliului Judeţean, având în vedere extinderea pestei porcine africane în judeţ. (...) Şi nu au făcut multe judeţe acest lucru. Asta înseamnă că trebuie să trateze cu maximă seriozitate această situaţie şi să asigure necesarul de filtre şi dezinfectoare", a subliniat preşedintele CJ Teleorman.

Consiliul Judeţean Teleorman a mai alocat, în prima jumătate a lunii iulie, ajutoare financiare în valoare de 105.000 de lei către alte cinci comune din judeţ în care au fost depistate cazuri de pestă porcină africană.

Unităţile administrativ-teritoriale au obligaţia să informeze Consiliul Judeţean şi să justifice modul de utilizare a ajutoarelor financiare alocate, iar sumele neutilizate se vor restitui bugetului judeţean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel