Trezirea lui Iohannis din somn
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Chirieac
WhatsApp
Iohannis, protest 10 august. ”Decizia președintelui. Arată că...”
Iohannis, protest 10 august. ”Decizia președintelui. Arată că...”
Ultimele mișcări ale președintelui Klaus Iohannis pe scena politică sunt analizate de Bogdan Chirieac într-un editorial scris pentru DCNews. Iată analiza lui Bogdan Chirieac:

După aproape un an de când în peisajul politic a apărut Dacian Cioloș, președintele Iohannis a constatat că a pierdut calificarea în turul doi al prezidențialelor din 2019. Aproape un an de zile, toate ieșirile sale publice au fost de-a dreptul programatic menite să-l discrediteze. De domnia sa s-a îndepărtat nu numai electoratul rațional, care s-a lămurit în 4 ani că omul este interesat doar de propriul confort, dar și de militanții hashtag care l-au părăsit odată cu revocarea d-nei Kovesi.

În lupta cu Dacian Cioloș - încă nu se pune problema unei confruntări electorale cu PSD-ALDE - președintele Iohannis a ales o strategie politică inedită: încălcarea, zi de zi, în mod flagrant și cu maximum de mediatizare, a legilor și Constituției din România. Ce urmărește președintele cu această strategie care poate părea nebunească? Recucerirea electoratului hashtag, singurul capabil să militeze în favoarea domniei sale, gălăgios și chiar violent, pentru a-l repune pe tabla de șah a politicii. O să spuneți că este o nebunie și că este o strategie politică năstrușnică. Categoric nu.

DC News a realizat un sondaj printre cititorii săi, pe 26 decembrie. Au răspuns aproape 8.000 de persoane. La întrebarea cine este “omul anului în materie de proteste”, în proporție de 53,12 % (4.286 de persoane) l-au dat câștigător pe Cristian Mihai Dide. Dl Dide este cel care s-a legat cu lanțuri de gardul Guvernului, cel mai amendat protestatar și tot el este cel care s-a bucurat public, pe Facebook, când o tânăra jandarmeriță și fetița ei minoră au fost spulberate pe trecerea de pietoni de un șofer neatent.

Reacția lui Dide la moartea femeii a fost condamnată de alți protestatari celebri, dar publicul din zona hashtag a fost de partea sa. Ca urmare, acțiunile violente, uneori agresive, inclusiv fizic, sunt prețuite, din nefericire, de o parte a publicului din România. Exită o minoritate anti-PSD aflată practic în pragul insurectiei. Pentru ea - minoritatea - legea nu există, dacă este vorba despre lichidarea prin orice  mijloace a lui Liviu Dragnea și a majorității PSD-ALDE.

Îmi este teamă că președintele Iohannis încearcă să recâștige lupta pentru al doilea mandat aservindu-și, în primul rând, partea cea mai violentă, aproape extremistă, a publicului românesc. Acesta este trezirea din somn a lui Iohannis. Trezirea sa ar putea să fie un coșmar pentru România. PSD ar avea mari dificultăți în a-l suspenda, iar o alta măsură împotriva președintelui nu este prevăzută de lege. Mai mult, dacă PSD l-ar suspenda totuși pe Iohannis, în timpul președinției UE, acest lucru ar fi tot în favoarea actualului președinte. Ar fi o campanie electorală, gratuită, pe care i-ar executa-o PSD-ul. Ca urmare, tot ce însemnă lege nu va mai avea nicio relevanță pentru Klaus Iohannis în următoarele 11 luni.

Uneori ne mai supăram când Occidentul ne spune că România nu este pregătită pentru democrație. Și asta în ciuda faptului că 4 milioane de români trăiesc și respectă regulile în marile democrații europene. Iată, totuși, că, în țară, clasa politică rezultată din alegeri libere și corecte se dovedește incapabilă să conducă după reguli democratice, sacrificând țara pentru propriul interes electoral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel