Mister în SUA: Trump, prima remarcă despre viitorul său. Declarație ce lasă loc de interpretări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Procesul contra lui Trump, acuzat de instigare la insurecţie, va începe în Senat, în februarie
Procesul contra lui Trump, acuzat de instigare la insurecţie, va începe în Senat, în februarie
Donald Trump a părăsit Casa Albă pe data de 20 ianuarie, moment în care Joe Biden a depus jurământul și a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. 

După ce a părăsit Casa Albă, Trump s-a deplasat la Baza Aeriană Andrews de unde a susținut ultimul discurs în calitate de al 45-lea președinte al Statelor Unite. Ulterior, fostul președinte american s-a deplasat în Mar-a-Lago iar a doua zi a fost văzut jucând golf. 

Trump a dat puține indicii cu privire la viitorul său după încheierea mandatului.

Aflat în stațiunea Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, înainte de partida de golf, Trump a fost întrebat de un jurnalist care sunt planurile sale de viitor. Republicanul a dat un răspuns scurt: „Vom acționa, dar încă nu”, scrie Fox News.

Nu e singura frază misterioasă a fostului președinte cu privire la viitorul său. La Baza Andrews, în ultimul său discurs ca președinte, Trump le-a transmis susținătorilor săi că: „Ne vom întoarce într-un fel sau altul”.

Trump dă de înțeles că nu va ieși din politică

După înfrângerea în fața lui Joe Biden au apărut speculații cu privire la viitorul politic al președintelui Trump și al mișcării pe care o reprezintă. S-a vorbit chiar de faptul ca Trump să rupă o parte din Partidul Republican și să dea naștere unei alte mișcări politice. Totodată, nu e exclusă nici o nouă candidatură la prezidențialele din 2024.

Amintim că după insurecția de la Capitoliu, când pe data de 6 ianuarie susținătorii lui Trump au luat cu asalt Captoliul tocmai în momentul în care Congresul ratifica victoria lui Joe Biden, președintele Trump a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanților, cu doar câteva zile înainte de încheierea mandatului, fiind acuzat de „instigare la insurecție”. A fost o decizie istorică, Trump devenind primul președinte din istoria Americii care e pus sub acuzare de două ori pe durata unui mandat.

Procesul se va desfășura la Senat, în februarie, unde senatorii îl vor judeca pe Trump, acuzat de „incitare la insurecție”. Chiar dacă Trump nu mai poate fi demis întrucât mandatul său s-a terminat, miza e una mare, deoarece dacă va fi găsit vinovat la finalul procesului, lui Donald Trump i s-ar putea interzice să mai candideze în 2024.

Joe Biden a fost votat de Colegiul Elctoral pe 15 decembrie 2020, cu 306 voturi, faţă de 232 cât a obținut Donald Trump și va deveni de azi al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Biden a câștigat și votul popular în noiembrie 2020, cu 81.28 milioane adică 51.3% din sufragii, faţă de 74.22 milioane (46.8 %) cât a obţinut Donald Trump, care nu a recunoscut niciodată victoria lui Biden, acuzând fraudarea alegerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel