Alertă în Masivul Bucegi. Elicopterul SMURD, intervenție de URGENȚĂ - Update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Elicopterul SMURD a fost solicitat în Masivul Bucegi, după ce o turistă a căzut într-o prăpastie. 

UPDATE: Salvamontiştii din Buşteni au ajuns, duminică seară, la turista care a căzut pe traseul Brâna Mare a Coştilei din Masivul Bucegi, echipele începând manevrele de extragere a victimei spre Platoul Bucegi.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, elicopterul SMURD nu a mai venit în zonă din cauza vremii nefavorabile. Pe munte plouă torenţial şi sunt descărcări electrice şi ceaţă densă.

Victima a suferit multiple traumatisme şi se află în stare gravă.

Știrea inițială

O turistă care se afla, duminică după-amiază, pe un traseu periculos din Masivul Bucegi a căzut într-o prăpastie, în condiţiile în care pe munte plouă şi este ceaţă, la faţa locului fiind solicitat elicopterul SMURD.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii au fost solicitaţi să intervină pentru a recupera o turistă care a căzut într-o prăpastie în zona Brâna Mare a Coştilei, citează Agerpres. 

Din primele date, femeia făcea parte dintr-un grup, cei care o însoţeau cerând ajutorul autorităţilor. Se pare că victima este rănită grav, iar la faţa locului a fost solicitat elicopterul SMURD.

Intervenţia este foarte dificilă din cauza zonei, dar şi a faptului că pe munte plouă şi este ceaţă densă, a mai precizat sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel