UBER, Bolt și Yango au dat LOVITURA în Parlament. Legea care îi REVOLTĂ pe taximetriști
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că autoturismele cu care se efectuează transport alternativ trebuie să îndeplinească condiţia de a avea cel mult 9 locuri, inclusiv al conducătorului auto.

Proiectul de lege modifică art.19 lit.a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art.19 lit.a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.49/2019 ca urmare a necesităţii corelării cu definiţia autoturismului de la art.3 pct.2 din Ordonanţa Guvernului nr.27/2011, conform căruia acesta are un număr de cel mult 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, iar nu un număr de maximum 5 locuri, aşa cum prevede Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.49/2019.

Astfel, s-ar asigura eliminarea discriminării posesorilor de autovehicule care se încadrează în definiţia sus-menţionată, posesori cărora actualmente le este îngrădit accesul la piaţa transportului alternativ, se precizează în raportul comisiei de specialitate.

Potrivit proiectului adoptat, autoturismele cu care se efectuează transport alternativ trebuie să îndeplinească şi condiţia de a avea maxim 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, în loc de maxim 5 locuri, cum este în prezent. Camera Deputaţilor este for decizional. 

VEZI ȘI COTAR și taximetriștii, REVOLTAȚI pe firmele de ridesharing! Solicitare către Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel