STIRI
 
12 sep, 23:14
UMF Carol Davila, examen de licență. Rezultate
Pe 10-11 septembrie, absolvenţii tuturor facultăţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti au susţinut examenul de licenţă, înregistrând o rată a promovabilităţii de sută la sută. 
MEDICINA

Pentru aceştia urmează o altă mare provocare, concursul de formare post universitară prin rezidenţiat, examen care, anul acesta, se va desfăşura în luna noiembrie.

În conformitate cu normele ARACIS şi cu reglementările europene (învăţământul medical superior sectorial european), examenul de licenţă organizat de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti a adunat la start un număr total de 1.944 de absolvenţi ( facultatea de Medicină - 1.223, Medicină Dentară – 334, Farmacie – 199 , FMAM- 188). Este de menţionat faptul că la început de promoţie au fost înscrişi 2.075 de studenţi, mai mare cu 131 faţă de numărul de studenţi înscrişi la examenul de licenţă, diferenţa cea mai mare înregistrându-se la facultatea de Medicină când, la începerea studiilor de licenţă, în urmă cu 6 ani, erau înscrişi 1.324 de studenţi.

„Ne bucură promoţia acestui an, mai numeroasă în comparaţie cu precedentele, pentru că a dovedit consecvenţă în pregătire şi o dorinţă crescândă de a acumula noţiuni noi care să-i ajute să devină competitivi pentru concursurile viitoare. Am convingerea că vom consemna peste ani medici de înaltă competenţă, cadre didactice dedicate, cercetători ştiinţifici cu calităţi superpozabile standardelor europene" a declarat Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, Acad. I. Sinescu.

Acesta a adăugat că „este menirea Universităţii noastre ca, de la un an la altul, promoţiile de absolvenţi să fie calitativ mai bune şi mai performante".


loading...
loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Crossuri parteneri