Un bărbat din Botoșani a murit din cauza unei SUPRADOZE de PARACETAMOL. Încercase să se trateze singur acasă de Covid-19
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Sfârșit tragic pentru un bărbat din Botoșani care a încercat să se trateze singur acasă de COVID-19. A murit după ce a făcut o supradoză de paracetamol.

Un bărbat din Botoșani bolnav de Covid-19 a murit după ce a ales să se trateze singur acasă cu Paracetamol, scrie Monitorul de Botoșani. El ar fi luat atât de multe pastile, încât ficatul i-a cedat și a decedat la spital.

„Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge.”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost preluat de medicii de la Urgențe și internat imediat pe Secția de Terapie Intensivă în stare critică. Din păcate, după aproape 24 de ore, el a murit. 

„Boala nu o poţi păcăli”

„Unora le este frică să vină la spital. Boala nu o poţi păcăli. Dacă e să ai Covid, ai şi acasă şi la spital. Asociază spitalul cu forme grave de boală şi spun că vor să stea acasă. Unii nu cred în Covid, alţii se tratează acasă şi când văd că nu se mai poate vin, se testează, ies pozitivi şi deja evoluţia este nefavorabilă. Automedicaţia este total greşită. Dacă există nişte investigaţii minime, o rază, o analiză, de la care să pornească un tratament, evoluţia este mult mai bună”, a explicat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel