Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

15 sep, 11:09
Un candidat PNL a împuşcat un câine. Imagini şocante. Scrisoare deschisă după gestul scandalos
Un candidat PNL a scandalizat societatea, după ce a împuşcat un câine cu o puşcă cu alice, chiar în faţa unui bloc din localitate. 
Foto Facebook Marcel Vela

Ștefan Fănică A., din comuna Iacobeni, pădurar al Ocolului Silvic Iacobeni, care dorește să devină consilier local din partea PNL, a comis o faptă regretabilă. A împușcat un câine cu aproximativ 40 de alice în fața unui bloc din localitate. Polițiștii au constatat că în data de 10 septembrie, un bărbat de 53 de ani, pădurar la Ocolul Silvic Iacobeni, în baza unei autorizații de vânătoare colective a participat la o acțiune de vânătoare și patrulare pe fondul de vânătoare nr. 14 Orata pentru combaterea răpitoarelor, iar în timp ce patrula în zona Pârâului Rău a văzut un grup de trei câini hoinari care au coborât din fondul forestier înspre un depozit de lemne, unde pădurarul a mai observat că unul dintre ei avea în gură o găină.

În acel moment a executat cu arma de vânătoare din dotare două focuri cu alice în direcția câinelui, rănindu-l, acesta continuându-și deplasarea înspre direcția blocurilor de garsoniere din centrul comunei Iacobeni, pădurarul menționând că respectivul câine era cunoscut ca un câine ce producea pagube pe raza comunei.

VEZI Gestul unui politician PNL a șocat România. Senator: Dați-l AFARĂ din partid! Trebuie judecat de urgență!

Scrisoare deschisă pentru Marcel Vela

 

"Domnule Ministru Marcel Vela, pe data de 25 August a.c. v-ați îmbrăcat frumos într-un costum, și v-ați fotografiat cu un câine în brațe anunțând înființarea Poliției Animalelor. Fotografia și postarea au devenit virale pe paginile iubitorilor de animale, inclusiv a mea, dar comentariile erau sceptice. Nimeni nu credea cu adevarat, pe principiul ‚Petrică și lupul’’ .Mi-am spus atunci că e imposibil să fie doar o fotografie de campanie, că doar erați primul Ministru de Interne care vă fotografiați cu un câine în brațe. Scepticii au avut dreptate: după trei săptămâni, nu s-a întâmplat cu adevărat nimic. Încă mai dezbateți. În schimb, acum șase zile ați anunțat triumfător înființarea Poliției Siguranței Școlare, lucru lăudabil dealtfel, pentru că se apropia ziua deschiderii anului școlar, data alegerilor, iar copiii din școli au părinți care votează. Dar și iubitorii de animale votează, să stiți!

În ultima săptămână, un descreierat a tăiat pe viu urechile unui măgar, altul a spânzurat un câine în parcul Feleacului, iar altul a băgat într-un câine 40 de alice în comuna Iacobeni. Ăsta din urmă mi-e cel mai drag, că e din partidul dumneavoastră, Domnule Ministru și e deștept rău, crezându-ne proști pe toți. El susține că are contract cu Primăria din localitate pentru combaterea RĂPITOARELOR! Și coborând el din fondul forestier, adică din pădure, a observat trei câini, dintre care unul avea o găină în gură. Și atunci, pădurarul erou a tras doua focuri de armă înspre câine. Las la o parte faptul că deși nu mă pricep la arme, mi-e greu să cred că din două focuri tragi 40 de alice, dar am altă întrebare: de unde găini în pădure Domnule Ministru? Că dacă ar fi așa, ne-am umple toți de ostropel. Și mai susține pădurarul candidat PNL, că deși a tras în câine, acesta n-a murit și s-a refugiat în comună. Eu am fost la Suceava, Domnule Ministru, și am stat la căpătâiul acelui câine, care m-a întrebat cu ochii de ce sunt unii oameni atât de răi și nimeni nu-i apără. Mi-a rupt sufletul. Dar câinele ăla e împușcat în cap, are urechea internă afectată, prin urmare nu are echilibru. Medicul sușține cu toată responsabilitatea și studiile pe care le are, că acel câine nu se putea deplasa nici măcar un metru. Nici acum, câinele salvat de Casa lui Patrocle nu se poate deplasa. Și dacă vânătorul PNL-ist cobora, cum se face Domnule Ministru că acel câine nu e împușcat în partea din spate a corpului, ci dinspre cap până la mijlocul corpului? Câinele a fost împușcat acolo, în localitate, și vă las pe Dumneazoastră să stabiliți cam câte legi a încălcat vânătorul. L-au găsit căzut la câțiva metri de secția de Poliție din comună, care era ÎNCHISĂ Domnule Ministru! E ca și cum ar fi închis la Spital! Sper să nu mușamalizați acest caz, Domnule Ministru. Sper că am trecut de epoca ‚’Ciocu’ mic, că noi suntem la putere acum!’’ Sper să se facă dreptate în acest caz și să răzbunați toți câinii impușcați zilnic în țara asta. Pentru că acum aveți martori și numele făptașului. Îl găsiți ușor, că e din partidul dumneavoastră. Eu îi știu numele, dar nu i-l dau aici, pentru că vânătorul are avocat care trimite notificări că-i încălcăm drepturile daca-l numim. Dar drepturile acelui suflet împușcat cine le apără, Domnule Ministru?

Și vă mai spun ceva, Domnule Ministru...Întrebați-vă specialiștii din subordine, că ei știu despre ce vorbesc acum: marea majoritate a criminalilor, a celor care curmă vieți omenești, încep întâi cu animale. Salvați-ne viața, Domnule Ministru, salvând-o pe a lor: a celor care nu pot vorbi și nu vă pot vota. Dar noi putem!", se arată în scrisoarea deschisă pentru Marcel Vela, trimisă pe adresa redacţiei de Liliana Levinţa. 

Atenţie, imaginile cu câinele împuşcat sunt şocante şi vă pot afecta emoţional. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri