Un curier, CONDAMNAT la 4 luni de închisoare după ce a refuzat să livreze mâncare evreiască. Cazul a ajuns și în atenția guvernului francez
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Un curier a fost condamnat pentru discriminare după ce a refuzat să livreze mâncare evreiască.

Un curier algerian a fost condamnat la 4 luni închisoare în Franța după ce a refuzat să livreze mâncare evreiască, scrie Daily Mail. Potrivit autorităților, după ce își va ispăși pedeapsa, el va fi deportat.

Decizia a fost luată de către o instanță după ce o instituție evreiască regională din Bas-Rhin a fost înștiințată cu privire la faptul că mai mulți curieri au refuzat să livreze mâncare evreiască. Atât reprezentanții instituției, cât și cei ai restaurantelor au depus mai multe plângeri în acest sens.

„Actele antisemite, la fel ca toate celelalte de acest fel, sunt inacceptabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al unuia dintre restaurante.

Cazul a atras atenția guvernului, pe fondul eforturilor îndelungate de combatere a antisemitismului și a altor forme de discriminare. Ministrul francez pentru probleme de cetățenie, Marlene Schiappa, s-a întâlnit marți cu conducerea Deliveroo France, compania în cadrul căreia era angajat bărbatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel