”Un membru de partid le-a zis că trebuie să meargă și să scuipe pe acest mormânt!” Umilințe NEMERITATE pentru un om de valoare / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
politician
politician
DC news a difuzat un interviu de colecție.

Criticul literar Daniel Cristea-Enache și scriitorul Flaviu George Predescu au discutat despre opera și biografia lui Liviu Rebreanu, prozator și dramaturg român, membru titular al Academiei Române.

”A trăit 59 ani. Ar mai fi avut multe de creat, de publicat, ar fi avut multe de oferit literaturii române, dar după cum s-a spus, cu un anume cinism, a murit la timp. A murit în septembrie 1944, la puțină vreme de la 23 August, când au fost întoarse armele împotriva Germaniei și la puțin timp înainte de instaurarea comunismului în România. Dacă ar fi apucat acele vremuri, el ar fi fost socotit a fi în tabăra pro-germană, în tabăra de dreapta și ar fi fost supus unor umilințe pe care nu le merita”, a spus criticul literar Daniel Cristea-Enache la DC News.

”Un membru al Partidului Țărănesc a scris în ziar: trebuie să mergem să scuipăm pe mormântul lui Rebreanu. Sunt lucruri oripilante. Era climatul de teroare de după Al Doilea Război Mondial în care se reglau foarte multe conturi. Vârfurile literaturii și gazetăriei noastre erau luate în vizor, erau luate la țintă”, a mai spus criticul literar Daniel Cristea-Enache la DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel