Universitatea care oferă granturi de aproape un milion de euro. Cea mai mare competiție din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ
O universitate din România organizează cea mai mare competiție internă de Granturi de Excelență. Fondurile sunt de aproape un milion de euro. 

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu lansează cea mai mare competiţie internă de Granturi de Excelenţă din România ULBS-HPI-ERG, valoarea totală a fondurilor alocate fiind de aproape 1.000.000 euro.

Este cea mai mare competiţie de granturi interne (finanţate din resurse proprii) organizată până în prezent de vreo universitate românească, atât prin bugetul total al competiţiei, cât şi prin sumele alocate fiecărui grant.

Se oferă șase granturi de excelență 



Astfel, se estimează că din bugetul competiţiei vor fi finanţate şase granturi de excelenţă, al căror buget individual va depăşi suma de 150.000 euro. Cele şase granturi vor fi repartizate după cum urmează: 3 pentru ştiinţele naturii, ştiinţele exacte şi ştiinţele inginereşti, 2 pentru ştiinţele sociale şi 1 pentru ştiinţele umaniste.

”Granturile vor fi finanţate din donaţia Hasso Plattner acordată Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, mai exact din fondurile Centrului de Transfer de Cunoaştere HPI-ULBS. Indicatorii de rezultat ai competiţiei vizează crearea de noi locuri de muncă pentru tinerii cercetători, publicarea de lucrări în reviste internaţionale de top, dar şi atragerea prin participarea la competiţiile naţionale şi internaţionale de cercetare a unor fonduri cu o valoare cel puţin egală acelora primite din partea ULBS”, se arată într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel