Universitatea Transilvania alocă aproape 1 milion de euro pentru studenții care au propus idei de îmbunătățire a activității didactice
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Universitatea Transilvania alocă aproape 1 milion de euro pentru studenții care au propus idei de îmbunătățire a activității didactice  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Universitatea Transilvania alocă aproape 1 milion de euro pentru studenții care au propus idei de îmbunătățire a activității didactice / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Universitatea Transilvania alocă aproape 1 milion de euro din fonduri proprii pentru studenții care au propus idei de îmbunătățire a activității didactice.

Universitatea Transilvania din Brașov a pus la dispoziția studenților aproape 1 milion de euro din fonduri proprii pentru cei care au participat la competiția „Fii în centru!” și au venit cu idei pentru îmbunătățirea activității în universitate. Banii vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente și software și pentru bursele studenților implicați în proiect, acestea ajungând până la suma de 25.500 de euro pentru o echipă.

În luna noiembrie a anului trecut, Universitatea Transilvania din Brașov a lansat competiția 2020 „Fii în centru!”, dedicată tuturor studenților brașoveni. Tinerii au avut la dispoziție o lună să vină cu idei și să realizeze proiecte care să îmbunătățească activitatea universității. În total au fost depuse 50 de proiecte, iar dintre acestea 10 au fost selectate pentru finanțare. Studenții vor începe implementarea acestora începând cu semestrul al doilea.

Ce proiecte au propus studenții

Cea mai mare sumă alocată unui proiect este de aproape 100.000 de euro, iar fondurile vor fi utilizate pentru dezvoltarea unui centru de aptitudini practice prin simulare în medicină. Vor fi organizate și cursuri de prim ajutor pentru studenți și comunitatea brașoveană, pe lângă manechinele și aparatura medicală necesară.

Totodată, în cadrul proiectului DIGIEdu, estimat la puțin peste 90.000 de euro, studenții vor transpune materialele didactice în realitatea virtuală. De exemplu, cursanții de la Medicină vor putea să vadă o inimă în format tridimensional și să-i studieze secțiunile, iar cei de la Inginerie Medicală vor putea să studieze în realitatea virtuală un motor și secțiunile sale.

Un alt proiect vizează dezvoltarea unei aplicații pentru studenții Facultății de Medicină cu digitalizarea unei baze de date cu materiale didactice. Valoarea acestuia este de aproape 95.000 de euro. De asemenea, vor fi dezvoltate sisteme de detecție și protecție a persoanelor cu SARS-CoV-2 și realizarea unui robot care va dezinfecta sălile de curs cu ajutorul lămpilor cu lumină UV.

„Carduri@UNITBV”, având o valoare estimată de 80.000 de euro, este un proiect care își propune să conecteze toate serviciile de care beneficiază studenții din Universitate cu un singur card. Astfel, accesul studenților în diverse corpuri de clădire sau la diverse servicii se va putea face cu simpla citire a unui card.

Celelalte proiecte selecționate își propun continuarea digitalizării resurselor Universității din Transilvania. Fie că vorbim de resursele didactice sau de cele de comunicare, acestea vor putea fi accesate mai facil și mai rapid.

În total, Universitatea Transilvania din Brașov va contribui cu 887.000 de euro pentru toate aceste proiecte, dintre care 234.300 de euro sunt banii pe care studenții îi vor primi sub formă de bursă. Astfel, valoarea bursei unei singure echipe ajunge până la 25.500 de euro. Restul sumei ca fi alocată achiziției de echipamente și soft-uri necesare realizării implementării proiectelor, precizează BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel