Uraganul Florence, victime. Bilanţ tragic
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Bilanţ tragic al uraganului Florence care a lovit coasta de sud-est a SUA.

Numărul morţilor provocate de uraganul Florence pe coasta de sud-est a SUA a crescut la 18, după decesul unui nou-născut într-o casă asupra căreia s-a prăbuşit un copac, potrivit mass-media locale citate luni de EFE. Bebeluşul în vârstă de 3 luni a decedat în urma rănilor provocate de prăbuşirea unui copac duminică deasupra casei familiei sale, în comitatul Gaston, din Carolina de Nord. 

Este al doilea deces al unui minor după moartea vineri a unui alt copil alături de mama sa din cauza prăbuşirii unui copac asupra locuinţei lor din Wilmington. Oraşul s-a aflat în apropierea ochiului uraganului, retrogradat la categoria 1 şi care a lovit uscatul cu vânturi de 150 km/h. 

Florence avansează rapid spre nord-est

Ciclonul transformat deja în furtună tropicală se afla luni în extremul de vest al statului Virginia, însoţit de vânturi de 50 de km/h. Florence avansează rapid spre nord-est şi va aduce precipitaţii abundente în statul New York şi în regiunea New England, în extremul de nord-est al SUA. 

Între timp, continuă să provoace precipitaţii în Carolina de Nord, în nord-vestul Carolina de Sud şi în Virginia de Vest. Precipitaţiile vor face să se umfle apele râurilor din regiune, care ameninţă să iasă din matcă, ceea ce va presupune un noul pericol pentru locuitorii din zonă, avertizează autorităţile. În ultimul său buletin, Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) avertiza că rămân în vigoare alertele de inundaţii în marea parte a coastei de sud-est a ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel