Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

21 sep, 22:39
Urmează un blocaj devastator? Emilian Imbri: Deja simt apa până la gât!
Cazurile de COVID-19 au explodat în mai multe state europene. În România, situația nu-și revine. Numărul de cazuri noi a ajuns în jurul a 1.300-1.500/zi. Suntem în apă până la genunchi, afirmă managerul Institutului "Victor Babeș" din București, Emilian Imbri. Dacă lucrurile vor continua în acest fel, urmează o situație dură, grea și apăsătoare pentru sistemul medical românesc. 
Foto: Agerpres

Emilian Imbri a spus, la Digi24, că dacă vom ajunge la 2.000 de cazuri noi pe zi, s-ar ajunge la un blocaj în spitale, conform Digi24. 

”Cum să nu te îngrijorezi când constați că noi țopăim de pe un platou pe altul, dar sărim tot mai sus, ne aruncăm pe un platou de 1.500 de cazuri, în curând pe unul de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm. Lucrurile se blochează când sari pe platoul de 2.000 de cazuri. Ai o capacitate și e stabilită, mai ales în ATI. În rest, mai putem construi 5 spitale, mai echipăm, mai punem să supravegheze bolnavii ba chirurgi, ba ginecologi, ne-om descurca un pic ca număr de paturi și de oameni care să sprijine sistemul. Partea proastă este că lucrurile sunt în creștere și nu e doar România în această situație, ci și țările din jur". a afirmat medicul. 

Cât despre valul doi al pandemiei, managerul ”Victor Babeș” a răspuns: ”Eu voi ști că sunt în valul 2 când mă vor anunța specialiștii, că am terminat valul 1. Până atunci constat că suntem permanent în apă până la genunchi, nu simt niciun val, nici nu a scăzut apa, nici nu a crescut. Când om ajunge la 2.000 de cazuri, deja simt apa la gât”. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri