Ursula von der Leyen, AVERTISMENT. "Europa se luptă pentru a supravieţui"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a afirmat că Europa se luptă pentru a supravieţui, din cauza pandemiei de coronavirus. 

"Lumea s-a schimbat de la ultima noastră întâlnire. Acest coronavirus reprezintă un punct de cotitură pentru Uniunea Europeană. Ce facem acum contează cu adevărat. Fundamentul Uniunii Europene va fi determinat de deciziile pe care le vom lua noi", a spus Ursula von der Leyen în faţa unei săli aproape goale a Parlamentului European. 

Stoparea exporturilor medicale, criticate 

"Aceste ţări, care au blocat exporturile de produse medicale, au vrut grijă doar de ele, pe când Europa avea nevoie ca ţările să fie acolo unele pentru altele. Istoria ne priveşte în acest moment şi aceasta este Europa care este prezentă, care se luptă pentru cetăţenii ei şi care se luptă pentru a supravieţui. Avem nevoie de o Europă care în timp de criză nu se poartă egoist!", a mai spus aceasta, conform Euronews. 

Laude pentru medici, şoferi şi angajaţii din supermarketuri

"Au fugit spre pericol pentru a ne salva prietenii, părinţii, bunicii, colegii şi vecinii, oameni pe care nu îi cunosc", a spus Ursula von der Leyen despre cadrele medicale din toată Europa. 

Aceasta i-a lăudat şi pe şoferii profesionişti, pe angajaţii din supermarketuri dar şi pe toţi ceilalţi care luptă din prima linie pentru ţinerea în viaţă a Europei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel