USR, condiții pentru Guvernul PNL. Caramitru Jr.: Iohannis nu înțelege asta. Ponta și PSD își ascut cuțitele și rânjesc
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Andrei Caramitru - Dan Barna
Andrei Caramitru - Dan Barna
Andrei Caramitru face listă PNL-ului și susține că va fi o guvernare dezastru dacă nu va urma pașii indicați. 

”VA FI URMĂTORUL GUVERN FUNCȚIONAL? SAU VA GIRA DEZASTRUL?” se întreabă Caramitru Jr. pe Facebook, asta după ce și USR a girat căderea Guvernului Dăncilă. 

Andrei Caramitru, fostul consilier al lui Dan Barna, trasează punctele obligatorii ale noului Guvern. El susține că noul Guvern va fi obligat să elimine Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiției, să abroge recursul compensatoriu, să dea legea cu privire la organizarea alegerilor locale în două tururi, să elimine OUG 114, dar și să ănchisă bugetul pe 2019 și 2020 pentru a evita ”intervenția FMI și criza profundă”. 

Caramitru Jr. subliniază că măsurile pe care trebuie să le ia noul Guvern implică tăierea pensiilor speciale, a beneficiilor ”excesive” pentru bugetari și să suprataxeze pensiile mari. 

El crede că se vor alia Pro România, ALDE și PSD și vor ”sabota orice” și chiar ”vor da legi care aruncă în aer bugetul ca să forțeze guvernul să intre în incapacitate de plată”. 

Dacă noul guvern va eșua, de vină va fi tot PSD. 

USR, până la capăt cu alegerile anticipate

Iată ce susține Caramitru că trebuie făcut: ”Și, dacă vine un guvern Iohannis/PNL, să vina cu măsurile astea în Parlament. Să zică - sau ne votați cu măsurile astea sau nu există Guvern. O alternativă e să își asume responsabilitatea în Parlament pe aceste măsuri rapid după votul de confirmare. Și dacă Parlamentul nu vrea - Guvernul să cadă. Și așa mergem mai repede pe anticipate.

Din păcate - cred ca Iohannis nu înțelege asta. Din câte aud - vor sa pună un guvern care "să nu facă nimic", să fie "calm" ca să nu îi pericliteze șansele de realegere acum. Reformatorii din PNL înțeleg că refuză din acest motiv să intre ca miniștri. O greșeală totală. Pentru ca dezastrul va veni oricum. Și repede. Ponta și PSD stau pe margine și își ascut cuțitele și rânjesc la gândul sângelui care va sări pe pereți curând.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel