USR - PLUS, activități INTERZISE? Imagini explozive de pe marginea drumului. DECIZIE: Campanie disimulată, mijloace nepermise
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Un cititor DCNews ne-a atras atenția cum procedează USR - PLUS în campania electorală. Într-un alt județ decât cel sesizat, deja s-a luat o decizie în acest sens. 

Un cititor DCNews ne-a atenționat cu privie la plângerea pe care a făcut-o cu privire la acțiunea de campanie a USR - PLUS, desfășurată pe străzile din Botoșani (cel puțin). Sesizarea a fost făcută către Biroul Electoral Județean din Botoșani și a venit după ce tineri cu pancarte s-au poziționat pe mai multe artere din municipiu, transmițând mesaje electorale. Cititorul DCNews care a făcut sesizarea subliniază că această modalitate de campanie nu e enumerată printre modalitățile în care competitorii electorali își pot desfășura activitățile în campania electorală. 

Vezi Galeria Foto a articolului, trimită pe adresa redacției de către cititorul care a făcut sesizare. 

În același timp, legea 334/2006 prevede clar ce afișe electorale trebuie să existe în campanie, ce dimensiuni trebuie să aibă, și ce trebuie să scrie pe ele, respectiv: 500 mm x 300 mm (afișe electorale), cu denumirea partidului/ alianței electorale, denumirea operatorului care le-a realizat, codul unic de identificare, triajul. Aceeași lege mai prevede că este INTERZIS să fie produse și difuzate materiale de propagandă electorală în alte condiții decât cele prevăzute de legea menționată. 

În sesizare se mai specifică și că acțiunea USR - PLUS este periculoasă pentru șoferi: ”derutează șoferii cu mesajele lor și deranjează traficul. 

Vezi aici documentul sesizării

În același timp, aflăm că în 19 noiembrie, BEJ Timiș, a luat o decizie în acest sens, după plângerea unei alte persoane. Conform hotărârii, BEJ Timiș a dat dreptate reclamantei: ”afirmațiile petentei sunt adevărate”. ”BEJ Timiș constată că pancartele nu reprezintă mijloace de propagandă electorală prevăzute de lege ca fiind permise în campania electorală” arată decizia citată, adăugând că ”reprezintă o modalitate disimulată de campanie prin mijloace nepermise de lege”. 

Prin urmare, a fost interzisă, în Timiș, folosirea mijloacelor de propagandă electorală precum cele precizate mai sus și regăsite în fotografiile trimise de cititor. 

Decizia din Timiș este distinctă de cea din Botoșani, BEJ Botoșani încă neluând o decizie în acest sens. 

Vezi aici decizia BEJ Timiș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel