USR Tineret, scandal cu o postare ŞTEARSĂ despre studenţii exmatriculaţi de la Drept. Fostă preşedintă a CNE, asemănată cu Ana Pauker. Dan Barna a reacţionat. "Să trişezi e greşit"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Dan Barna, preşedintele USR
Foto: Dan Barna, preşedintele USR
USR Tineret a avut un mesaj controversat pe reţelele de socializare despre cazul studenţilor de la Drept propuşi spre exmatriculare pentru că au copiat la examenele online. Mesajul a fost şters în cele din urmă, după ce a intervenit şi preşedintele USR, Dan Barna.

VEZI ŞI  Decizie unică în istoria Facultății de Drept a Universității din București: Va exmatricula 45 de studenți din anul I

„Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la discursul radical promovat de anumiți magistrați români în spațiul public, cu privire la nevoia de pedepsire a 45 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București, acuzați de fraudă la examene.

Credem cu tărie că rolul justiției este acela de a reabilita și de a reforma indivizii pentru a-i aduce pe calea unui comportament prosocial, și nicidecum pedepsirea cu duritate de dragul imaginii publice. Sau de dragul ascunderii mizeriei sub preș.

Execuțiile publice sunt o rămășiță medievală demnă de regimurile absolute sau teocratice. Un stat european modern nu poate exista decât cu un braț al legii aplecat spre reformă, reabilitare și prevenție. Țapi ispășitori caută doar dictatorii și autoritarii.

Nu putem sta muți atunci când în România se formează generații de magistrați în spiritul cruzimii și răzbunării. Indiferent de speța discutată, credem că reprezentanții statului trebuie să promoveze un discurs responsabil ți moderat, care să țină cont de cele mai noi descoperiri din domeniul științelor penale și să fie conștienți de rezultatele empirice de care se bucură conceptul de justiție restaurativă.

România nu își permite generații de judecători cu ochelari de cal care să aplice legea, dar să ignore justiția”, au scris cei de la USR Tineret pe Facebook.

Dan Barna şi-a "urecheat" colegii

„A fost un text nepotrivit. El nu se mai află pe pagină. Nu  vrem să se transmită un mesaj greșit. Dacă vrei rezultate bune soluția e să înveți. Să trișezi la examene e greșit și aici nu trebuie sa existe  nuanțe. În niciun context”, a declarat Dan Barna pentru Edupedu.ro.

Vicepreşedintele USR Tineret o compară pe fosta preşedintă a CNE cu Ana Pauker. Îşi asumă textul şters

Ciprian Sorin Constantinescu, vicepreşedintele USR Tineret, o compară pe fosta preşedintă a Consiliului Naţional al Elevilor, Antonia Pup, cu Ana Pauker şi admite că mesajul şters îi aparţine.

Acesta spune că examenul la care elevii sunt acuzaţi că au copiat este "de doi lei" şi că "aţi găsit ţapi ispăşitori când cancerul e peste tot. Antonia s-a găsit să îi înfiereze cu mânie proletară când problema e mult mai profundă.

"Postare pe USR Tineret: "Justiție restaurativă, nu punitivă" prin care condamnă atitudinea unor magistrați români care au salutat decizia decanului  facultății UB de a exmatricula 45 de studenți pentru că au fraudat examenul. Leșin! Fiți pe fază, pe logica azi un ou, mâine un bou, poate  ne trezim tocmai de la partidul purității absolute să ceară justiție  restaurativă și pentru pesediștii în care au dat toată campania!", scrisese Antonia Pup pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel