USR, ultimatum pentru Guvernul Orban. A început numărătoarea inversă: Mai are 7 zile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: gov.ro
Foto: gov.ro
USR a dat un ultimatum Guvernului Orban, pe care îl anunţă astfel că mai are doar o săptămână pentru a realiza un proiect extrem de important. 

"Guvernul mai are doar o săptămână la dispoziție pentru a trimite UNESCO o scrisoare prin care să ceară includerea Roșiei Montane pe lista patrimoniului mondial.

Însă vedem că Guvernul bate pasul pe loc și vrea, mai degrabă, să amâne cu încă un an procesul. Avem de-a face cu același pretext pe care PSD l-a invocat pentru a bloca includerea Roșiei Montane în UNESCO și dezvoltarea sustenabilă a zonei: acela că România ar avea de pierdut de pe urma procesului cu firma Gabriel Resources.

Senatorul USR Mihai Goţiu îi transmite premierului Ludovic Orban să-și respecte cuvântul dat USR la învestire, și mai ales față de cetățenii români. Anul viitor va expira şi raportul experţilor internaţionali care recomandă includerea Roşiei în patrimoniul mondial, iar asta ar însemna că tot procesul ar trebui refăcut. Ceea ce ar conduce la alţi ani pierduţi.

Amintim că procesul de includere a Roșiei Montane în UNESCO a fost demarat de guvernul Cioloș în anul 2017. Un an mai târziu, guvernul Dăncilă a cerut UNESCO să nu includă Roșia Montană în patrimoniul mondial și dosarul a fost retras.", au scris cei de la USR pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel