VACANȚĂ în Grecia, FORMULAR și COD. Tot ce trebuie să știi. Cum vei fi testat pentru COVID și ce vei fi OBLIGAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Tot ce trebuie să știți despre vacanța în Grecia. Ce se schimbă de la 1 iulie 2020. 

”Bună ziua,

În urmă articolelor apărute ieri în presă, am intrat pe pagina travel.gov.gr și am completat formularul Passenger Locator Form. Intenționez să plec în vacanță în Grecia în dată de 1 iulie, cu mașina. Am primit un simplu mesaj de înregistrare dar codul pe care va trebui să-l prezint la vama nu l-am primit. Vă scriu în ideea de a mă ajuta, dacă știți cum ar trebui să procedez mai departe. Pe site-ul MAE nu scrie nimic, pe travel.gov.gr nu există secțiune de contact pentru a întreba. Mesajul primit este următorul:

Dear Ms. Eugenia P.,

Thank you for completing the Passenger Locator Form before your trip to Greece. We appreciate your cooperation in this extraordinary circumstance. We are doing everything we can to accommodate your stay in Greece and keep you safe.

Beginning July 1, 2020, the Greek government has determined how the country will welcome travellers, carry out the necessary diagnostic screening, and keep everyone safe throughout the season.

We will shortly be in touch again with more details with regards to your submitted PLF document.

In the meantime, you can continue planning your trip to Greece and we are looking forward to welcome you here. The Greek summer is a state of mind.

Stay safe, stay healthy, and enjoy Greece.” este mesajul primit astăzi de la o cititoare DCNews

Răspunsul pe care l-a primit este unul automat, standard, pe care-l primesc toți turiștii care completează formularul pentru intrarea în Grecia. 

Iată tot ce trebuie să știți despre schimbările de la 1 iulie 2020, dacă aveți programată o vacanță în Grecia:

 

Passenger Locator Form (PLF) este un element cheie pentru intrarea în Grecia. TOȚI turiștii care merg în Grecia sunt OBLIGAȚI să-l completeze. Am văzut pe grupuri de profil că sunt persoane care spune că e opțional, însă realitatea e că e OBLIGATORIU. 

Completarea PLF trebuie făcută cu CEL PUȚIN 48 de ore înainte de intrarea în Grecia. 

Sunt cerute informații detaliate despre punctul de plecare, durata șederilor anterioare în alte state, precum și adresa la care veți sta în Grecia. 

La trecerea în Grecia, la frontieră sau pe aeroport, va trebui să arătați codul QR FIECARE PASAGER va completa PLF și va arăta codul de pe telefonul mobil sau în formată printată.

Așa va arăta codul QR pe care-l veți primi:  

2. -imagine fara descriere- (code-4425886_640_71151800.jpg)

Răspunsul primit de cititoarea dcnews este unul standard, iar codul urmează a fi primit în 48 de ore din momentul solicitării. De aceea este necesar să faceți solicitarea cu cel puțin 48 de ore înainte pentru a evita situația neplăcută în care să apară blocaje neprevăzute și să nu primiți codul înainte de intrarea în Grecia. 

Pe aeroport, pasagerii vor fi direcționați către echipa care se va ocupa de verificarea codului imediat după porțile de sosire. 

În funcție de codul QR, deci de datele pe care le completați în formular, țara din care veniți, etc., personalul care scanează codul QR vă arată să mergeți spre ieșire sau spre locul unde va avea loc testarea pentru COVID-19. Asta pe aeroport. La frontieră, fie veți staționa pentru testare, fiindu-vă indicată zona unde are loc, fie veți fi liberi să mergeți mai departe, nu înainte de a primi instrucțiuni. 

Până când va ieși rezultatul pentru COVID-19, turiștii testați sunt OBLIGAȚI să se AUTOIZOLEZE la cazarea trecută pe PLF, site-ul grec scrie ”adresa destinației finale”.

Dacă aveți MAI MULTE DESTINAȚII în Grecia, mai multe opriri, trebuie să le declarați pe toate și să raportați destinația inițială, precum și planul de călătorie pentru următoarele 7 zile. 

Datele turiștilor sunt introduse în sistemul de informații EODY, care este conectat la registrul COVID, pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care cineva se dovedește pozitiv. 

Nu este clar cum veți primi rezultatul, dar îl veți primi cel mai probabil prin e-mail, așa cum primiți și răspunsul automat și codul QR. De asemenea, nu se specifică în cât timp va veni rezultatul, cât timp va trebui un turist să se autoizoleze. 

AICI COMPLETAȚI FORMULARUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel