Vacanță în Grecia. Măsuri suplimentare de protecție. Veste bună pentru familii
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Tot ce trebuie să știi despre vacanța în Grecia. Se iau noi măsuri. 

Românii care merg în Grecia trebuie să aibă la ei rezultatul unui test pentru COVID, un test PCR. Proba trebuie să fi fost recoltată cu cel mult 72 de ore înainte de momentul în care turiștii intră în Grecia. Din cauza creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19, în Grecia s-au luat și alte măsuri suplimentare, progresiv. Mai întâi, masca a devenit obligatorie în magazine. 

Măsurile suplimentare luate în Grecia sunt: teste obligatorii pentru TOȚI cei care trec în Grecia pe la frontiera Kulata - Promachonas, deci sunt necesare și pentru cetățenii greci și pentru cei cu permis de ședere în Grecia. Măsura va intra în vigoare în 17 august. 

O altă măsură prevede trecerea din Albania în Grecia, care este limitată la 750 pe zi, din 16 august. 

Toate evenimentele la care participanții stau în picioare sunt suspendate în toată țara. Astfel, nu vor fi spectacole, concerte. 

Restaurantele barurile se închid între orele 24 și 7 în Creta, Macedonia de Est, Tracia, Salonic, Halkidiki, Larissa, Corfu, Mykonos, Paros, Santorini, Volos, Katerini, Rodos, Antiparos, Zakynthos, Kos. Măsura este valabilă din 11 august până-n 23 august. 

Totodată, conform grupului ”Forum Grecia”, o veste bună vine pentru familii: nu va mai fi necesar testul COVID-19 pentru copiii născuți după 2011, deci pentru copiii cu vârste până-n 10 ani, din 17 august. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel