Urmărește emisiunea live
Vaccinarea din Etapa II. STS: Pot apărea întreruperi de scurtă durată în sistemul informatic - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Probleme cu platforma pentru vaccinare. Foto: captură.
Probleme cu platforma pentru vaccinare. Foto: captură.
Platforma de vaccinare împotriva Covid-19 are din nou probleme în această dimineață. 

UPDATE 4 (ora 13:00): Fluxul de corelare a datelor dintre RENV și platforma de vaccinare a înregistrat în această dimineață intermitențe, precizează STS. 

”În acest moment este în desfășurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în RENV. Odată realizat, datele actualizate se vor regăsi în platforma informatică. Această situație nu afectează procesul de vaccinare, însă pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei. Asigurăm cetățenii că echipa tehnică implicată în dezvoltarea platformei ia toate măsurile necesare pentru funcționarea acesteia în cele mai bune condiții”, precizează STS. 

UPDATE 3 (ora 10:26): Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiștii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Național pentru Vaccinări.

”Aplicația este funcțională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, au anunțat reprezentanții STS. 

UPDATE 2: STS anunță că în urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare.

Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației.

UPDATE: STS a făcut precizări cu privire la nefuncționalitatea platformei de programare și validare a persoanelor pentru vaccinare. 

”Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață. Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.

Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, au anunțat reprezentanții STS. 

- Știrea inițială -

Sistemul informatic de programare și validare a persoanelor pentru vaccinare nu funcționează sau dă erori. Din acest motiv vaccinarea a fost oprită, relatează România TV. 

Oamenii care au mers în această dimineață să se vaccineze în Etapa a doua s-au revoltat în centrele de vaccinare pe motiv că nu pot fi imunizați. 

Sistemul informatic s-ar fi blocat, iar medicii nu au putut vedea cine este programat pentru vaccinare și nici nu au putut elibera adeverințele celor vaccinați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel