Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
25 Martie, 21:39
Vaccinul anti-coronavirus, în România. Când ar putea apărea pe piață
Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări medicale OncoGen, a anunțat că România are vaccinul anti-coronavirus, iar testele încep astăzi. Când ar putea apărea pe piață, dacă va fi validat.

"Vaccinul nostru are o caracteristică, spre deosebire de ceea ce am văzut în cazul altor vaccinuri. Dacă aţi observat, foarte puţină lume spune în ce constau vaccinurile pe care le dezvoltă. Noi am spus şi am publicat tehnologia cap-coadă. Cei care, până acum, au spus la ce lucrează, lucrează la un gen de vaccinare oarecum clasică, care presupune trecerea şi prin experimente pe animale (şoareci, şobolani, animale mari). Vaccinul nostru nu se pretează la testarea pe animale, care nici nu cred că este foarte utilă întotdeauna", a declarat Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări medicale OncoGen, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Am putea, până în toamnă, să îl avem gata"

 

"De aceea, noi apreciem că vom cerceta în laborator cam o lună - o lună şi jumătate cum reacţionează celulele sistemului imun la acest vaccin şi care este doza cea mai bună şi, în funcție de cum negociem cu Agenţia Medicamentului, am putea trece la studii de Faza 1, la vaccinarea primilor zece voluntari. Am putea, până în toamnă, să îl avem gata", a mai spus Virgil Păunescu.

Vezi și: România are VACCINUL anti-COVID-19. Prof. dr. Virgil Păunescu: Începem testele!

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri