13 ian, 18:12
Val Vâlcu, despre dozele de vaccin împotriva COVID-19: Dacă nu intervin probleme, ar fi o catastrofă să nu le folosim
Jurnalistul Val Vâlcu atrage atenţia asupra vaccinării împotriva COVID-19 în România şi afirmă că este nevoie de mobilizare masivă pentru ca jumătate din populaţie să fie vaccinată până în septembrie. 
Sursa: Pexels

"În ritmul actual, vaccinarea ar dura 124 de săptămâni, dacă ne gândim şi la a doua doză. Din fericire, există o veste bună. României îi sunt alocate de Pfizer 20 de milioane de doze, chiar fără intervenţia Moderna, care are o promisiune de 3 milioane de doze. Fără a mai veni încă un producător, deşi noi sperăm să mai vină unul sau doi, am putea, din punct de vedere al vaccinării, să atingem cifra de 60 la sută rată de vaccinare. Într-un interval, sigur, de nouă sau zece luni. Producţia va creşte şi creşte permanent, de la o lună la alta. 

Evident, ceea ce se trimite în România va creşte la fel, permanent. Numai să fie în stare organizatorii să asigure totul, de la seringi la spaţii de vaccinare, să nu se irosească vaccinul, iar populaţia să vină în ritm alert la vaccinare. 

Mai mult ca sigur centrele nu vor fi pregătite. Dar dacă nu intervin probleme în producţia de vaccinuri, dozele vor veni în ţară şi este imoral, ilegal, ar fi o catastrofă să nu le folosim. Poate se vor mai schimba, poate vor trece la medicii de familie. Într-un fel sau altul trebuie să încheiem cu această pandemie, trebuie să fie vaccinată jumătate din populaţie până în septembrie", a declarat Val Vâlcu la Antena 3. 

Acest articol reprezintă o opinie.
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri