Vâlcea: 61 de şcoli din 35 de localităţi nu au încă autorizaţie sanitară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un număr de 61 de unităţi şcolare din cele 415 existente în judeţ nu au la acest moment autorizaţie sanitară de funcţionare, cele mai multe pentru că nu au apă potabilă sau grupuri sanitare conforme, potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vâlcea, Andra Bica.

'În ceea ce priveşte autorizaţiile de funcţionare, la ora actuală sunt 61 de clădiri din 35 de localităţi care nu au autorizaţie ASP, dar asta nu înseamnă neapărat că nu îndeplinesc criteriile, ci poate că nu au depus, deocamdată, documentaţia. Aşadar, sperăm că până la data de 9 septembrie, acest număr să se diminueze mult. Unele dintre problemele pentru care aceste autorizaţii nu se eliberează ar fi lipsa apei potabile sau apă potabilă neconformă', a precizat vineri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, inspectorul şcolar general. Bica a menţionat că judeţul Vâlcea a primit de la Guvern peste 500.000 de lei pentru construirea de grupuri sanitare noi în unităţile şcolare care aveau toaletele în curte.

'Conform HG 363/2019, în judeţul Vâlcea au fost alocaţi 524.000 de lei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, bani care vor fi direcţionaţi către primării, urmând a fi construite grupuri sanitare la Bujoreni (o unitate şcolară), Frânceşti (două unităţi şcolare), Stăneşti (o unitate şcolară), Şuşani (o unitate şcolară) şi Bălceşti (trei unităţi şcolare)', a mai spus Andra Bica. Probleme la începutul noului an şcolar ar putea fi însă şi în municipiul Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău declarând vineri că nu este convins că lucrările de renovare ce se desfăşoară în prezent la Colegiul Naţional de Informatică 'Matei Basarab' vor putea fi finalizate în timp util. 'Suntem într-o fază mai delicată la Colegiul Naţional 'Matei Basarab'.

Este o investiţie pe fonduri europene, de circa 5,6 milioane de lei. Constructorul, cum sunt toţi constructorii, ba nu a avut oameni, ba s-a întâmplat incidentul cu muncitorul căzut de pe schelă, care a murit şi lucrarea a fost stopată câteva zile. Mi-e teamă un pic ca acolo să nu existe o întârziere şi să nu fie gata interiorul până la începerea şcolii, lucru care i-ar bulversa fantastic pe copiii care învaţă acolo. În rest, stăm foarte bine. Cred că suntem pe un loc fruntaş în judeţ la şcoli igienizate', a afirmat edilul Râmnicului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel